Na jeseň očakávajte ďalšie vážne otrasy, vrátane pouličných stretov, varuje „vládu snov“ Draxler
24 | 07 | 2021 I Jozef Uhlarik

Exminister školstva Juraj Draxler ešte počas núdzového stavu koncom minulého roku, ale aj na začiatku tohto, organizoval rozličné „skryté“ protesty. V uplynulých dňoch sa s tými skutočnými akoby roztrhlo vrece. Draxler v statuse varuje, že na jeseň treba čakať ďalšie vážne otrasy, vrátane pouličných stretov.


To, čo sa začína diať na uliciach nie je žiadna „nežná revolúcia“, ale otvorený protest nahnevaných ľudí. Túto vládu už Slováci nenávidia tak, že sú ochotní sa za svoju slobodu aj biť. Vo svojom statuse píše Juraj Draxler, že tentokrát si to „odnieslo“ iba zopár policajtov z PMJ, ktorých dav natlačil na sklo, ale na jeseň treba čakať vážne otrasy, vrátane takýchto pouličných stretov.
Vraj budú aj blokády budov

„Pred parlamentom je menšia, ale veľmi hlasná demonštrácia, a strety s políciou,“ píše v úvode statusu Draxler a dodáva, že k samotnému protestu sa ale nechce do detailov vyjadrovať. „Ako som už hovoril, protestnú základňu bude teraz treba rozšíriť. Aj to bude, trochu to síce trvá, lebo osobnosti, ktoré by na to vyzývali, sa organizujú dosť pomaly, ale bude to,“ netají exminister, podľa ktorého ak je niekde priveľa kotlebovcov a podobných, extrémne veľa ľudí to odrádza. „Blokády budov budú, ale musí to mať trochu úroveň,“ prízvukuje exminister a dodáva, že je jasné, že ľudia sú zúfalo frustrovaní, veď to chaotické menenie pravidiel a ťažkopádna komunikácia vlády je niečo príšerné.



„Niekto príde zo dňa na deň kvôli pravidlám o obživu a vláda mu len povie „smola“. Jasné, že aj veľa slušných ľudí má chuť zahádzať parlament vajíčkami. Čo ale jednoznačne treba povedať je, že toto je veľmi vážne zlyhanie polície. To, aby sa takýto dav dokázal bez problémov pohybovať v ochrannom pásme parlamentu a natlačil na sklo 3-4 policajtov z PMJ, ktorí sa musia brániť slzným plynom, k tomu nikdy nemalo dôjsť,“ myslí si Draxler, podľa ktorého na jeseň treba čakať vážne otrasy, vrátane takýchto pouličných stretov. „Tam už naozaj pôjde do tuhého. Nikto rozumný ale nechce zbytočné zranenia alebo ešte niečo horšie. V tomto všeobecnom chaose ale k tomu smerujeme,“ konštatuje na samý záver statusu exminister Juraj Draxler.

Burič Draxler: Už je naozaj čas prebudiť sa povedať stop. A vyhodiť ich!
Igor Matovič sa dnes v parlamente vráti o niekoľko mesiacov dozadu. Pripomenie si, aké to bolo keď ho poslanci odvolávali ešte ako premiéra. Teraz je ministrom financií, ale situácia sa opakuje. Exminister Juraj Draxler sa v statuse zamýšľa, že... Čítať ďalej
29 | 06 | 2021 | Jozef Uhlarik