Špinavá hra na čistotu alebo trápne mávanie fotografiami (Ivan Brožík)
23 | 07 | 2021 I Ivan Brožík
Zostáva žasnúť, čo dokáže demagóg, keď sa na chvíľu zabudne hrať na distingvovaného euroelegána.

„Diplomacia, to je vlastenecké umenie klamať za vlasť.“ Tento výrok autorsky patrí americkému autorovi skvelých úvodníkov, satirikovi a novinárovi  Ambrose Biercemu. Na Slovensku to až tak neplatí. Bierceho myšlienku by som upravil takto: "Slovenská diplomacia, to je egoistické umenie klamať v mene svojej maličkej a časovo obmedzenej osobnej moci." Vlasť a vlastenectvo tu s ňou, v jej aktuálnej podobe, nemá miesto.

Slovenská diplomacia zažila už aj svoje lepšie časy. Na jej čele stáli z času na čas muži, s ktorými sa nemuselo vždy súhlasiť, ale úctu si zaslúžili kedykoľvek.

Zala oponuje Korčokovi: To, čo potrebujeme, nie sú ideologické fantázie o „západnej civilizácii“
Prekliatie Slovenska. raz sú dobrí tí vpravo, raz tí vľavo. Raz modrí, inokedy červení. Dobrý je vždy ten, kto podporuje aktuálnu moc. A za dobrého ho tak, prirodzene, musia mať všetci. Demagógia je spôsob manipulovania ľuďmi, kedy je klamné a... Čítať ďalej
04 | 07 | 2021 | Ivan Brožík

Úvod do témy

"Konečne !" Znie nadšené zvolanie v texte pri statuse. "COMING OUT poslanca Slovenskej sociálnej demokracie.
Odteraz už navždy spolu. Pamätajme si to. Takto to vyzerá keď sa ten, čo sa hlási k ľavici, antifašizmu či odkazu SNP, už nevládze ďalej pretvarovať a prosí o slovo pravicového extrémistu..."  "Komunista a fašista, oddnes navždy spolu" - tkvie sa ešte verzálkové heslo. Kým to autor nestiahne, možno si myšlienkové veľdielo pozrieť na tejto adrese sociálnej siete. (Patrí Ivanovi Korčokovi)

Reprofoto status FB SaS (@Sloboda a Solidarita) s podtitulom: "Ivan Korčok je s LUBOŠ BLAHA."

Účelovo krátka pamäť

Vskutku mi je fuk, že Korčokov stranícky šéf Richard Sulík svojho času hviezdil obrázkami z raňajok s Kočnerom. Že sa s Kočnerom stretával Sulíkov koaličný partner a dnes minister všetkého. Naozaj je mi to fuk, viem, akú výpovednú hodnotu majú takéto "veľdiela". A Richarda celkom môžem. Aj s tým, že raňajkoval s "vrahom". A že podľa Korčoka je odvtedy s ním "navždy spolu". Teda, podľa... Ak platí logika, ktorá na Slovensku zjavne neplatí rovnako ako pamäť diplomata. A súdnosť.
Slovenská zvrátenosť

Ceny  za investigatívnu novinárčinu si udeľujú do kríža navzájom napríklad aj návštevníci bytu na Vazovovej, hniezda Gorily. Niet sa čo čudovať, že čo je tolerované u šéfa, treba vykričať naplno, ak ide o oponenta. Čo je tolerované u mňa, treba vykričať mafii! To je tak detinsky hlúpe a dospelo zákerne primitívne, že sa dvere hýbu aj bez prievanu.

Zodpovednosť za násilie by mala niesť vláda, ktorá rozoštváva Slovensko a siaha po represii, tvrdí Blaha
Dnešný protest Slovákov pred parlamentom ukázal, kto sa bojí predstúpiť pred rozhnevaný ľud a kto radšej zaliezol do bezpečia. Vládna koalícia bola tá, ktorá sa rozhodla pre druhú alternatívu, kým ešte pred rokom nenávidený Smer-SD pre prvú. Prečo,... Čítať ďalej
23 | 07 | 2021 | Jozef Uhlarik

V mnohom s Blahom nesúhlasím

Ale nikdy, nikdy by som si nedovolil napísať, že sa "hlási" k ľavici, antifašizmu či odkazu SNP. On to totiž je antifašistický ľavičiar a ctí odkaz SNP bez toho, aby sa musel k niečomu hlásiť. Ak má niekto potrebu sa k niečomu hlásiť (napríklad k práve aktuálnej moci), tak je to asi skôr človek, ktorý pôsobil ako štátny tajomník za smeráckeho ministra zahraničia. A keď prišiel čas, tak hup k liberálom. A ktovie ešte ku komu hup, až raz zas príde čas. A ten môže prísť rýchlejšie, ako sa zdá. Blaha zatiaľ zostane Blahom, ľavičiarom a človekom, ktorý ctí odkaz SNP nielen na oficiálnych akciách raz či dvakrát do roka.
Ach, ten starý dobrý Kryl!

Ak čakáte citát z jeho pesničky Veličenstvo kat, nedočkáte sa. Nič z rohu ulice a kázaní o morálke. To si skôr dajme niečo z jeho iného diela, ktoré sa, záhadne, u nás nehrá. Pesnička Demokracie:

"Demokracie pánuje od Aše po Humenné
Samet i něha v pánu je a zuby vylomenné
Dali nám nové postroje a ač nás chomout pálí
Zaujímáme postoje místo abychom stáli"
Žijeme v nehanebnej špine, vážení

A je nám v nej dobre ako prasiatkam v bahne. Žijeme na Orwellovej farme. Bez hanby. Ozaj, kedy to naposledy a s kým boli predstavitelia slovenskej diplomacie na spoločnej fotke? Ono to zas až tak dávno nebolo. Vždy na nejakej sú. Navždy spolu.

Po Matovičovi letia do Ruska Sulík a Korčok. Zúčastnia sa ekonomického fóra v Petrohrade
V ruskom Petrohrade sa dnes začína najväčšia ekonomická udalosť od začiatku pandémie prezývaná ruský Davos. Ekonomického fóra sa zúčastnia slovenskí ministri Richard Sulík a Ivan Korčok. Čítať ďalej
02 | 06 | 2021 | Peter Sulek