„My sme tu doma!“ „Odstúpiť!“ Slováci opäť povstali proti tejto vytúženej vláde zmeny (VIDEO)
23 | 07 | 2021 I Jozef Uhlarik

Hnev a nespokojnosť Slovákov narastajú, rovnako preto narastá aj intenzita ich protestov. Iba v sobotu sa ľudia stretli v Bratislave a pred pár dňami opäť aj na hraniciach a už tu máme ďalší. Dnes sa nespokojní Slováci znovu zišli pre naším parlamentom aby dali poslancom jasne najavo, čo si o tom všetkom myslia.


V parlamente by mali dnes poslanci rokovať aj o návrhu vlády na skrátené legislatívne konanie o vládnom návrhu zákona, ktorým sa mení a dopĺňa zákon č. 355/2007 Z. z. o ochrane, podpore a rozvoji verejného zdravia a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov. Budú sa teda, okrem iného, prerokovávať ešte prísnejšie zmeny na hraniciach pri vstupe na Slovensko. Video aj priamy prenos z protestu umiestnil na svoj profil exposlanec a expolitik Peter Barček, ale aj právnik Marek Géci.
Vládu a poslanci neskrývajte sa za zákony, ale konajte!

„My sme tu doma!“ kričal dav nespokojných a rozhnevaných Slovákov pred budovou parlamentu, ktorý pískal a trúbil. „Ohlásený protest je proti totalitnej šikane tejto vlády. Sme proti obmedzeniam svojich práv,“ hovorí vo videu právnik Marek Géci, ktorý vyzýva vládu a poslancov aby sa neskrývali za zákony ale konala. Aby 95-hlasmi zmenili rokovací poriadok a na mimoriadnej schôdzi zahlasovali za to aby mohlo byť vypísané referendum.



Ľudia už toho všetkého majú plné zuby. Rozdeľovania na zaočkovaných, teda dobrých, a tých druhých, zlých, ktorí sa tomu nechcú podriadiť začínajú mať až absurdnú podobu. Sloboda v rozhodovaní o zaočkovaní sa už nič neznamená a polarizácia našej spoločnosti sa prehlbuje. Ľudia odmietajú nielen „dobrovoľné“ očkovanie, ale aj očkovanie detí či tehotných žien.

A preto sa dnes opäť zisšli pred Národnou radou aby naším poslancom vykričali všetko, čo si o tom a o nich myslia. A že padali naozaj tvrdé slová svedčí aj mohutný pokrik „Vlastizrada!“ Protestujúci sa domáhali aj stretnutia s predsedom parlamentu Borisom Kollárom, no nikto medzi nich neprišiel.

Šokujúce slová jednej z protestujúcich: To, čo sa na nás chystá od jesene položí Slovákov na kolená!
Bratislava sa stáva mestom protestov, pretože Slovensko je už veľmi, veľmi nespokojné s tým, čo sa tu deje. A to nielen s „dobrovoľným“ očkovaním, ale aj s očkovaním detí či situáciou na hraniciach. A bude vraj ešte horšie, pretože to, čo sa na nás... Čítať ďalej
18 | 07 | 2021 | Jozef Uhlarik