Aktuality informujú: Internetom sa šíri správa, že majú zadržať Lipšica a spol.!
20 | 07 | 2021 I Petra Demková

Aktuality.sk píšu o tom, že internetom sa šíri správa o pripravovanej akcii proti popredným predstaviteľom špeciálnej prokuratúry aj polície. Majú ich údajne dokonca zadržať a obviniť. Ide konkrétne o Daniela Lipšica, Petra Kysela, Ondreja Repu či Michala Šúreka.



NBÚ aj inšpekcia vraj riešia vyšetrovateľov aj prokurátorov

Redaktorka portálu Aktuality to, čo sa údajne chystá, vysvetľuje ako „odvetu inšpekcie vyšetrovateľom veľkých káuz“. Každopádne sa zdá, že policajti a prokurátori, ktorí pracovali na veľkých kauzách, čelia Úradu inšpekčnej služby.

„Policajtov, ktorí pracujú na citlivých kauzách ako Očistec, Mýtnik či Judáš, si predvolal na pohovor aj Národný bezpečnostný úrad, ktorý rozhoduje o ich previerkach,“ informuje portál Aktuality.

Podľa KDH by mal dozor nad vyšetrovaním Mikulcovho úplatku prebrať Žilinka. Heger ho však požiadať odmieta
19 | 07 | 2021 | Tibor Sipos

Na všetko upozornila správa šíriaca sa na internete

Redaktorka Aktualít v článku uvádza, že internetom sa šíri správa o pripravovanej akcii proti popredným predstaviteľom špeciálnej prokuratúry aj polície. Majú ich údajne dokonca zadržať a obviniť. Ide konkrétne o Daniela Lipšica, Petra Kysela, Ondreja Repu či Michala Šúreka. „Na zozname má byť aj vyšetrovateľ Ján Čurilla či ďalší členovia vyšetrovacieho tímu, ktorí pracujú na kauzách Očistec, Mýtnik alebo Judáš, ale aj niektorí svedkovia,“ píšu Aktuality.

O čo ide? Inšpekcia preveruje, či vo veľkých mediálnych kauzách nedochádzalo k ovplyvňovaniu svedkov a či sa skupina prokurátorov a policajtov vopred neorganizovala pri stíhaní popredných oligarchov a funkcionárov.
Dotknutí všetko označujú za nezmysel

O prokurátorov a vyšetrovateľov sa však zaujíma údajne aj Národný bezpečnostný úrad. Podľa informácií portálu Aktuality.sk „dostalo niekoľko z nich pozvánku na „pohovor", a to v súvislosti s bezpečnostnou previerkou.“ Dotknutí policajti či prokurátori však všetky spomínané informácie označujú za nezmysel a tvrdia, že ide len o diskreditáciu ich osôb.

Aktuality oslovili s otázkami aj dozorujúcu prokurátorku. Tá však informácie o stíhaní prokurátorov a policajtov nepotvrdila. Ani krajský bratislavský prokurátor, R. Remeta, bližšie informácie neposkytol.

Portál Ďateľ si všíma dvojaký meter mainstreamových inkvizítorov
Portál Ďateľ si všimol dvojaký meter mainstreamových novinárov a pustil sa priamo do Mareka Vagoviča kvôli jeho manipulácii a konšpirovanie o bývalom riaditeľovi NAKA Branislavovi Zurianovi. Čítať ďalej
19 | 07 | 2021 | Aneta Leitmanová


Aktuality prezradili v článku aj to, že dotknutí prokurátori sa bránia tým, že údajne vyšetrovateľka inšpekcie Diana Santusová, ktorá vedie vyšetrovanie, má vzťah s dnes už bývalým popredným funkcionárom inšpekcie. Toho NAKA ešte donedávna preverovala ako podozrivého z korupcie. Tlačový odbor policajného prezídia však tvrdí, že nevie, ako bolo v tejto námietke rozhodnuté.
Reakcia Žilinku? Sú to konšpirácie

Zaujímavé je, že, generálny prokurátor Maroš Žilinka považuje informácie o údajnom pripravovanom obviňovaní či zadržiavaní policajtov a prokurátorov za konšpirácie. Píše to v stanovisku.

„Na konšpiračné a špekulatívne informácie, šírené vo virtuálnom priestore, ktoré sú vecnými a právnymi nezmyslami, Generálna prokuratúra Slovenskej republiky reagovať nebude a dôrazne odmieta zaťahovanie Prokuratúry Slovenskej republiky do politických, mediálnych či iných hier,“ zverejnili stanovisko Maroša Žilinku Aktuality.
Všetko sa začalo už v júni...

Zdá sa, že to, čo sa dnes deje, súvisí aj so zvláštnou júnovou návštevou inšpekcie v NAKA, počas ktorej bolo zaistených niekoľko živých spisov. Lipšic už vtedy verejne spochybňoval zámery inšpekcie. Po akcii hovoril o tom, že zámerom je vytvoriť chaos, aby sa znemožnilo vidieť, kde je pravda; a aj znechutiť operatívcov, vyšetrovateľov a prokurátorov, ktorí na kauzách robia.

V jeho najnovšej reakcii, ktorú priniesli Aktuality, Lipšic opäť straší návratom „mafie“. „Zmarenie týchto trestných stíhaní by znamenalo návrat do systému ,našich ľudí'. Osud spravodlivosti na Slovensku v súčasnosti visí na tenkom lane, tvorenom niekoľkými vyšetrovateľmi, operatívcami, prokurátormi a sudcami," reagoval Lipšic.

Lipšic: Fico krivo obvinil prokurátorov ÚŠP z nezákonného nátlaku
Šéf Smeru-SD Robert Fico zorganizoval koncom minulého roka tlačovú konferenciu, kde krivo obvinil prokurátorov Úradu špeciálnej prokuratúry (ÚŠP) Ondreja Repu a Michala Šúreka z nezákonného nátlaku na v tom čase podozrivého Mariána K.... Čítať ďalej
18 | 07 | 2021 | tasr