V Izraeli zvonia poplašné zvony. Očkovanie problém nevyrieši, povedal izraelský premiér Naftali Bennett
18 | 07 | 2021 I Gabriela Fedičová

Počet prípadov v Izraeli začal v posledných týždňoch opäť znepokojivo stúpať. Zvonia poplašné zvony. Problémy spôsobuje Delta variant a infikovanie touto mutáciou spôsobuje závažné prípady. Napriek tomu, že Izrael patrí ku krajinám, kde je najvyšší počet zaočkovaných ľudí. K situácii sa vyjadril už aj izraelský premiér Naftali Bennett.


Izrael sa považuje za svetového lídra v očkovaní. Napriek tomu, problémy spôsobuje Delta variant.  Izraelský premiér Naftali Bennett v piatok vyhlásil, že ochrana poskytovaná vakcínami COVID-19 je „slabšia, ako sa očakávalo“ a pred Delta variantom nechráni dostatočne. "Mýlili sa tí, ktorí tvrdili, že problém vyriešia iba vakcíny," povedal Bennett. Jeho vyhlásenie priniesol portál The Times od Israel, informuje denník Felvidék.
Vakcína Pfizer je menej účinná

"Vakcína Pfizer, výlučne ktorou sa v Izraeli očkuje, je proti delte výrazne menej účinná ako bola pri predchádzajúcich kmeňoch Covid19, uviedol Bennett. Dodal, že všetci dúfali v spomalenie epidémie, ale fakty teraz ukazujú, že k žiadnemu spomaleniu nedochádza. A nielen v Izraeli, ale ani na celom svete.

Francúzsko: Desiatky tisíc ľudí protestovali proti covidpasom a iným opatreniam
Viac ako stotisíc Francúzov v sobotu protestovalo proti plánu prezidenta Emmanuela Macrona zaviesť povinné očkovanie pre všetkých zdravotníkov a systém preukazovania sa tzv. covidpasom v reštauráciách, baroch a ďalších verejných miestach. Okrem... Čítať ďalej
18 | 07 | 2021 | tasr

Infekcia sa stáva závažnou

Na jednom z rokovaní vládneho kabinetu izraelskej vlády sa podľa portálu Felvidék objavila tento týždeň správa, že u 2% populácie, ktorá sa nakazila Deltou, sa infekcia stáva závažnou. Na základe súčasného počtu nových prípadov je to za jeden deň cca 700 prípadov. Čo znamená, že v Izraeli by v priebehu nasledujúcich šiestich až siedmich týždňov mohlo byť 1 000 závažných prípadov denne, píše portál Felvidék.

Pravidlá vstupu do krajiny boli sprísnené už v predchádzajúcich dňoch. Jednotlivci, ktorí nedávno navštívili niektorú z krajín, ktoré sú v čiernej zóne (Argentína, Brazília, India, Mexiko, Rusko a Južná Afrika), nemôžu v žiadnom prípade vstúpiť do Izraela. V iných prípadoch cudzinci iba so súhlasom imigračného úradu, alebo ministerstva zahraničných vecí, ktoré povolenie udeľuje iba z mimoriadnych dôvodov. Na dva týždne.

Ministerstvo upozornilo na rádioaktívnu vodu v Podhájskej. Ľudia neveria, myslia si, že niekto chce privatizovať
Slovenská inšpekcia životného prostredia (SIŽP) už pred časom upozornila, že kúpalisko Podhájska čerpalo dlhodobo vodu z geotermálneho vrtu bez platného oprávnenia. No to, čo zistili kontrolóri najnovšie všetkým asi vyrazí dych. Čítať ďalej
17 | 07 | 2021 | Diana Zaťková