Toto nevyzerá dobre: Politológ predpokladá nepriaznivú budúcnosť Za ľudí, ak nezačne konať
18 | 07 | 2021 I Tibor Sipos

Kiska ťažil z dôvery ľudí ako prezident a následne ju vkladal do strany. S tým je však koniec. Podľa politológa Jána Rumana z košickej fakulty sa strana čoskoro dočká definitívneho ukončenia. Tento proces sa začal už vďaka odchodu exprezidenta zo strany, informuje Nový Čas.


Podľa politológa strane chýba schopný líder. Niekto, kto by mal predpoklady ju úspešne viesť. V predsedníctve momentálne sedí vicepremiérka Veronika Remišová, ale nedôveru voči nej prejavili mnohí straníci okolo ministerky spravodlivosti. Aj sama Mária Kolíková uviedla, že Remišová nie je schopná viesť túto koaličnú stranu. Členom Za ľudí tiež podľa politológa chýba viac skúseností s vrcholovou politikou.
Problémy v predsedníctve

Problémy v strane začali už pred časom, avšak stále neboli riadne vyriešené a ľudia okolo Remišovej a okolo Kolíkovej sa nevedia dohodnúť. Kolíková by si iste najradšej priala, aby práve ona zastávala pozíciu predseníčky Za ľudí, nie Remišová. „Považuje ju totiž za hlavnú prekážku rozvoja strany a v získavaní ďalších predvolebných preferencií. Celá situácia je vlastne mixom osobných antipatií, egoizmu, ješitnosti, intríg a pochýb o kompetentnosti predsedníčky. Vyzerá to tak, že tieto nesympatie sú v strane v nejakej miere prítomné od začiatku, keď ju zakladal Andrej Kiska," domnieva sa Ruman.


Šéfka rezortu spravodlivosti sa pred pár nami vyjadrila, že ak sa situácia v strane nevyrieši, "jej pohár trpezlivosti pretečie a bude musieť prijať zásadné rozhodnutie". Možný je aj jej odchod zo strany. „Situácia v strane je veľmi napätá. Veci by prospel mimoriadny snem. Kolíková je presvedčená, že s Remišovou na čele sa Za ľudí v roku 2024 do parlamentu nedostane. Kontinuálna klesajúca miera straníckej podpory naznačuje, že ak to pôjde takto ďalej, strana skončí podobne ako #Sieť," predpokladá politológ.

Kauza štyroch ministrov: Kolíková je diktátor roka, Gröhlinga sa musíme čím skôr zbaviť (VIDEO)
Vyjadrenia štyroch ministrov ho nenechali chladným. Lekár, výživový poradca a posledný rok a pol najmä komentátor politického diania Igor Bukovský opäť kritizuje vládu. V najnovšom videu zverejnenom na platforme YouTube komentoval vyjadrenia... Čítať ďalej
17 | 07 | 2021 | Tibor Sipos