Ruskí lekári varujú: Kombinácia Covidu s horúčavou môže byť smrteľná!
17 | 07 | 2021 I Diana Zaťková
Kombinácia Covid-19 s horúcim počasím môže spôsobiť vážne komplikácie, ktoré môžu byť smrteľné. Tvrdí to šéf moskovskej nemocnice Kommunarka, ktorá sa v minulom roku stala hlavným liečebným domom pre koronavírus v meste, informuje portál RT.


Riziko najmä pre starších pacientov



V rozhovore pre kanál YouTube Solovyov.live, Denis Procenko poznamenal, že riziko je obzvlášť akútne u starších ľudí. "Horúce počasie a Covid je veľmi zlá kombinácia," vysvetlil Procenko. "Komplikácie spojené s horúčavou môžu byť smrteľné, najmä pre starších pacientov."

Lekár predovšetkým poznamenal, že mnoho starších pacientov v jeho nemocnici má skôr miernu formu Covid-19, ale ich stav sa výrazne zhoršil v dôsledku komplikácií spôsobených teplom vrátane dehydratácie a rizika trombózy.

Podvod s očkovaním v Indii odhalili iba vďaka tomu, že nikto po „očkovaní“ nemal žiadne vedľajšie účinky a ani nezomrel
Skupina podvodníkov v Indii namiesto skutočnej vakcíny „zaočkovala“ 2 500 ľudí fyziologickým roztokom. Na podvod sa prišlo iba preto, že „očkovaní“ nemali žiadne vedľajšie účinky, ani nikto z nich nezomrel. Čítať ďalej
08 | 07 | 2021 | Ingrid Vrabcová

Počty prípadov stúpajú

Ruskom v súčasnosti lomcuje nová vlna Covid-19, pričom počty prípadov naďalej stúpajú. Vo štvrtok krajina zaznamenala 24 818 nových denných infekcií. Pred mesiacom, 8. júna, bola táto hodnota na iba 9 900 za 24 hodín.

V stredu večer podpredsedníčka ruskej vlády Taťana Goliková uviedla, že proti Covid-19 bolo úplne zaočkovaných 18,5 milióna Rusov, pričom 27 miliónov dostalo iba jednu injekciu.

Masové očkovanie sa v Rusku začalo 18. januára. Občania si môžu vybrať medzi štyrmi rôznymi vakcínami: Sputnik V, Sputnik Lite, EpiVacCorona a CoviVac.

Politico: Vakcína BioNTech / Pfizer je menej účinná pri prevencii koronavírusu Delta
Vakcína BioNTech / Pfizer je menej účinná pri prevencii prípadov koronavírusu Delta. Na základe údajov z júna vakcína preukázala iba 64-percentnú účinnosť pri prevencii prípadov a 94-percentnú účinnosť pri prevencii... Čítať ďalej
07 | 07 | 2021 | Ivan Brožík