Politico: Vakcína BioNTech / Pfizer je menej účinná pri prevencii koronavírusu Delta
07 | 07 | 2021 I Ivan Brožík

Vakcína BioNTech / Pfizer je menej účinná pri prevencii prípadov koronavírusu Delta. Na základe údajov z júna vakcína preukázala iba 64-percentnú účinnosť pri prevencii prípadov a 94-percentnú účinnosť pri prevencii hospitalizácií.


"Vakcína BioNTech / Pfizer sa javí ako menej účinná pri prevencii prípadov COVID-19, ktoré sú výsledkom variantu koronavírusu Delta.  Podľa prvých údajov z Izraela však zostáva vysoko účinná pri prevencii hospitalizácie." informuje portál politico.eu.
Čo hovoria štatistiky

"Od 6. júna do 2. júla vakcína preukázala 64-percentnú účinnosť pri prevencii prípadov a 94-percentnú účinnosť pri prevencii hospitalizácií, informovalo podľa správy Ynet  izraelské ministerstvo zdravotníctva .

Tieto výsledky sa porovnávajú s predchádzajúcimi údajmi, ktoré ukazujú mieru účinnosti pri prevencii infekcií okolo 94 percent. V období od 2. mája do 5. júna bola vakcína na 98 percent účinná pri prevencii hospitalizácií pre koronavírusovú infekciu."
Veľká Británia potvrdzuje štúdiu

"Údaje zo Spojeného kráľovstva tiež naznačili, že vakcíny sú pri prevencii infekcií variantom Delta menej účinné, ale pri prevencii závažných ochorení zostávajú účinné.

Verejné zdravotníctvo v Británii oznámilo, že údaje naznačujú, že účinnosť vakcín proti symptomatickým ochoreniam z jednej dávky poskytuje účinnosť medzi 55 až 70 percentami. Údaje o dvoch dávkach naznačujú účinnosť okolo 65 až 90 percent.

 

Slováci pozor: Po zaočkovaní vakcínami Pfizer a Moderna je zvýšené riziko myokarditídy a perikarditídy!
Slovensko je krajinou, ktorá v súčasnosti nemá zaočkovaných veľa obyvateľov. Aj preto sa rozbehla mohutná kampaň, aby sa to zlepšilo. Na povrch sa však dostávajú informácie, ktoré stavajú vakcíny Pfizer a Moderna do zlého svetla. Čítať ďalej
27 | 06 | 2021 | Jozef Uhlarik