Nedôstojné vodenie Lučanského po operácii na vôdzke má vážnu dohru
17 | 07 | 2021 I Diana Zaťková

Slovenskom už pred časom otriasla príšerná správa. Po operácii oka omámeného generála Milana Lučanského nedôstojne vodili po nemocnici s putami na rukách a na vôdzke! Zbor väzenskej a justičnej stráže teraz pristúpil k ráznemu kroku, informuje portál 1pluska.sk.


Úraz oka, ktorý utrpel už tri dni po uväznení, vyústil do operácie v ružomberskej nemocnici. Komisii sa však nepáči, že pri jeho premiestňovaní v priestoroch nemocnice justičná stráž z Banskej Bystrice použila putá, retiazky aj spútavací opasok.
Kritika spútania po operácii

Preto s ohľadom na pooperačný stav Lučanského, po plnej anestéze, hodnotí komisia použitie donucovacích prostriedkov ako neprimerané: Dochádza nimi k obmedzeniu pohybu väznenej osoby, môže navyše u osôb v pooperačnom stave viesť k nečakanej strate koordinácie pohybu a tým aj k zraneniu.”

Zbor väzenskej a justičnej stráže (ZVJS) tvrdí, že 10.12.2020 príslušníci zboru, ktorí zabezpečovali stráženie v civilnom zdravotníckom zariadení  použili u väznenej osoby pri jej pohybe v rámci objektu nemocnice spútavací opasok.

To je teda cirkus! Plne zaočkovaná nedostala Covid pass, ale odporúčanie, aby si kúpila vonné tyčinky a ukľudnila sa!
Podľa predstaviteľov slovenskej vlády je "vakcína sloboda". Príbeh Diany Ďorďovej však skôr pripomína tragikomédiu. Po očkovaní obidvoma dávkami vakcíny dostala miesto Covid pasu odporúčanie od lekára, aby si kúpila vonné tyčinky a ukľudnila sa,... Čítať ďalej
17 | 07 | 2021 | Diana Zaťková

Zmenia predpisy

"ZVJS sa aktuálne zaoberá odporúčaniami komisie, ktoré boli doručené v záverečnej správe, následkom čoho dôjde k úprave posudzovania a používania donucovacích prostriedkov. To znamená, aby sa donucovacie prostriedky používali po individuálnom zvážení rizík a preventívne boli využívané len v minimálnej možnej miere," uviedla hovorkyňa ZVJS Monika Kacvinská.

Generálny prokurátor Maroš Žilinka uviedol, že v prípade samovraždy bolo začaté trestné stíhanie vo veci a preveria postup justičnej stráže aj podmienky väzby. Vyšetrovanie stále nie je ukončené.

Táto vláda ale zbabre úplne všetko, dokonca aj turistický ruch, tvrdí Eduard Chmelár
Politický analytik a neúspešný kandidát na prezidenta Eduard Chmelár sa už vyjadroval k rozličným problémom, ktoré aj patrične skritizoval, no že sa pustí aj do „turistického semaforu“, to je prekvapujúce. V statuse na sociálnej sieti však... Čítať ďalej
16 | 07 | 2021 | Jozef Uhlarik