Jeff Bezos zarába aj na dôchodku, jeho majetok zo dňa na deň stúpol o osem miliárd dolárov
17 | 07 | 2021 I Diana Zaťková
Jeff Bezos sa stal najbohatším mužom modernej histórie. Akcie spoločnosti Amazon totiž vyleteli po správach o tom, že Pentagon ruší kontroverznú zmluvu o cloudovom výpočte s konkurenčným Microsoftom, informuje portál RT.


Skok hodnoty akcií Amazonu

Akcie Amazonu po tomto oznámení poskočili o 4,7%, čo viedlo len v utorok k tomu, že Bezosovo čisté imanie stúplo o 8,4 miliárd dolárov. Bezos síce začiatkom tohto týždňa oficiálne odstúpil z funkcie generálneho riaditeľa Amazonu, no ponechal si svoj 10,3% podiel v spoločnosti.




Po najnovšom skoku hodnoty akcií má tak majetok v hodnote 211 miliárd dolárov. To je rekordné maximum od chvíle, keď index Bloomberg začal v roku 2012 sledovať hodnotu majetku miliardárov.

Predchádzajúci rekord 210 miliárd dolárov krátko držal Elon Musk v januári, ale Muskov majetok sa odvtedy znížil na iba 181 miliárd dolárov. Toto z neho robí druhého najbohatšieho človeka na svete pred francúzskym magnátom Bernardom Arnaultom, ktorého čistá hodnota predstavuje 168,5 miliárd dolárov.

Bezos odstúpil z funkcie generálneho riaditeľa Amazonu po 27 rokoch
Jeff Bezos oficiálne odstúpil z funkcie výkonného riaditeľa spoločnosti Amazon, ktorý z neho urobil najbohatšieho človeka na svete, informuje portál RT. Čítať ďalej
06 | 07 | 2021 | Lukáš Leca

Pentagon zrušil zmluvu s Microsoftom

Pentagon v utorok oznámil, že odvoláva zmluvu o cloudovom výpočte vo výške 10 miliárd dolárov, ktorú podpísal so spoločnosťou Microsoft ešte v roku 2019, známu ako spoločná obranná infraštruktúra alebo zmluva JEDI.

"S prostredím technologického posuvu sa ukázalo, že zmluva o cloudoch Jedi, ktorá sa dlho odkladala, už nespĺňa požiadavky na vyplnenie medzier v schopnostiach DoD," uvádza sa v oficiálnom vyhlásení amerického ministerstva obrany.

Britský miliardár Branson chce letieť do vesmíru skôr ako jeho rival Jeff Bezos
Britský miliardár Richard Branson vo štvrtok ohlásil, že v júli poletí do vesmíru, pričom jeho let sa má uskutočniť o deväť dní skôr, než je naplánovaný let jeho rivala z USA, zakladateľa spoločnosti Amazon a najbohatšieho muža sveta Jeffa Bezosa.... Čítať ďalej
02 | 07 | 2021 | tasr


Táto správa môže znamenať, že DoD rozdelí prácu na svojich technológiách cloud computingu medzi Microsoft a Amazon, ako aj medzi ďalšie kybernetické firmy. Amazon sa opakovane sťažoval, že výber Microsoftu, ktorý urobil vtedajší prezident Donald Trump a jeho administratíva, bol politicky motivovaný.

Zmluva bola pozastavená po tom, čo Amazon podal žalobu proti Trumpovej voľbe. Tvrdil, že vyvíjal tlak na vojenských predstaviteľov, aby si pre kontrakt vybrali Microsoft pre Trumpovú nevraživosti voči Bezosovi, ktorý vlastní Washington Post.

Bezos, zostaň vo vesmíre! Na internete koluje petícia, aby sa už šéf Amazonu nevracal na Zem
22 | 06 | 2021 | Tibor Sipos