Tragéd roka: Mladík sa ide očkovať nie preto, aby ochránil svoje zdravie, ale kvôli výhernej cene! (VIDEO)
15 | 07 | 2021 I Jozef Uhlarik

V záujme očkovania ľudí proti Covid-19 sa robí skutočne možné aj nemožné prakticky po celom svete. Zvláštne však je, že ceny či finančné odmeny za to dávajú jednotlivé štáty, a nie farma firmy. Titul tragéd roka si v tejto súvislosti vyslúžil mladík v Čechách.


Aj slovenská vláda už vážne uvažuje nad finančným zvýhodnením za očkovanie. Hovorí aj o vecných cenách. Ako vo videu (TU) Martina Dobiášovského vidieť, v tomto smere sú naši bratia Česi už o krok vpred. Za zaočkovanie sa ponúkajú vecné ceny, ktoré niektorých ľudí natoľko zaujali, že neváhali a išli sa dať zaočkovať.

Mladík vo videu priznáva, že očkovať sa ide nie v záujme svojho zdravia, ale kvôli cenám, ktoré môže vyhrať! „Napríklad iPhone, poukážky alebo topánky,“ hovorí mladý muž stojaci v nákupnom centre v rade na očkovanie. A reakcia Martina Dobiášovského? „Idiota roka vyhráva tento mladík.“

Použitie slova idiot je zrejme prehnané a nedôstojné. Rozhodne však obstojí, že vymeniť očkovanie za akékoľvek ceny je tragédia. A tak sa aj nám v HD javí, že mladík je tragédom roka.

Baránek: Je vysoko nemorálne a neprofesionálne nútiť kohokoľvek sa očkovať, ak za vakcínu zodpovednosť nenesie nikto
"Som presvedčený, že je vysoko neetické, nemorálne a neprofesionálne nútiť kohokoľvek, aj keď iba nepriamym nátlakom, podstúpiť vakcináciu vakcínami, za ktoré nenesie zodpovednosť výrobca, ani lekár, ktorý vakcínu aplikuje, ani samotný štát. Keďže... Čítať ďalej
03 | 07 | 2021 | Gabriela Fedičová