Strašiť ľudí nie je namieste. A dávať výnimky diplomatom, ktorí majú byť vzorom zodpovednosti, už vôbec nie
14 | 07 | 2021 I Gabriela Fedičová
"Keď tu bude na jeseň peklo, tak možno práve kvôli nezaočkovaným diplomatom, ktorí nemusia do karantény. A to tu nikto nevidí? Veď to je príklad aj pre päťkára alebo pre človeka, ktorý falošne získal diplom. Cisár je nahý. Ochrana verejného zdravia pred smrteľným vírusom ostala v tomto prípade kde?" Martina Valachová

Martina Valachová je šéfredaktorka online magazínu 40plus.sk. Priestor u nej dostanú takmer všetci, čo majú svetu a ľuďom v ňom čo odkázať. Nie je nikým financovaná, a preto si môže dovoliť poskytnúť priestor aj tým, ktorých mainstream odmieta. Je za diskusiu aj ohľadom epidémie Covid-19. Vníma, že názory odborníkov z praxe sa rôznia a lekári vyjadrujú svoje postoje. "Diplomatický pas je sloboda. Takto by sa mala nazvať kampaň a bola by skutočná a pravdivá," napísala nedávno. Zamýšľala sa nad tým, prečo covid nelezie na diplomatov.

Valachová poukazuje na to, ako médiami prezentovaní špičkoví vedci, ale aj politici a niektorí novinári by radi posielali ľudí, ktorí sú neočkovaní, do rozvojových krajín. Podľa nej tí, ktorí sa dali zaočkovať, by v prípade úmrtia alebo následkov spôsobených očkovaním v rozvojovej krajine mali nárok na odškodnenie.

MUDr. Šuch: Zrušte obmedzenia a k vírusu pristupujte ako ku chrípke. A začnite od zajtra!
MUDr. Slavomír Šuch je lekár internej JIS a urgentného príjmu v nemocniciach Čadca a Trstená a na oddelení urgentného príjmu v Martine. "Názory odborníkov z praxe sa rôznia a niektorí lekári vyjadrujú svoje postoje," píše Martina Valachová na... Čítať ďalej
06 | 07 | 2021 | Gabriela Fedičová

Existuje covid diplomatický?

Šéfredaktorka magazínu 40plus.sk si vo vyhláške Úradu verejného zdravotníctva všimla, že držitelia diplomatických a služobných pasov vstupujúci na územie Slovenskej republiky majú výnimku z karantény. "Teda, že napríklad diplomat, poslanci, ministri, atď., ľudia s diplomatickým pasom, môžu chodiť hore-dole a nemusia byť v karanténe. To je ten vírus taký inteligentný? Má on umelú inteligenciu, že napríklad na poslanca nelezie?" pýta sa Valachová.
Benefitom na Slovensku je v prvom rade zosmiešňovanie

Tí, ktorí sa nedali zaočkovať, sú na Slovensku vystavení zosmiešňovaniu. "Verejne sa im praje smrť a každý, kto je iného názoru, je debil, nevzdelanec, dezolát. Ten, kto neschvaľuje očkovanie detí a tehotných žien, je dementný rodič, ktorý verí, že vakcína je čip a 5G nás zničí. Skrátka dement. Nevzdelanec. Tupoň," konkretizuje Martina.

Možno vôbec prežiť očkovanie covid vakcínami?
„Vakcíny predstavujú druhú fázu po samotnom covide. Sú to proste biologické zbrane. Preto toľko úmrtí,“ šokuje americký profesor Peter McCullough. Uviedol Tsargrad.tv. Čítať ďalej
14 | 07 | 2021 | Imrich Kovačič

Nemám zatiaľ diplomatický pas, radšej teda budem sedieť doma

Martina Valachová patrí k aktívnym ženám a už druhý rok bude tráviť dovolenku doma na Slovensku. Kúpila si čln a aj v situácii, v ktorej sme, nachádza pozitívne veci. Pripomína však, že ak tu bude na jeseň peklo, tak tú Deltu pravdepodobne neprinesú ľudia, ako je ona, ale iní. "Lebo aj keď korona neskáče na zaočkovaných v takom rozsahu ako na nezaočkovaných, skočiť veru môže. No a potom sa teda uvidí. Aj keď už teraz sa píše o tom, že hovoriť sa bude, že za zlú situáciu budú môcť nezaočkovaní," píše.
Diplomatický pas je sloboda – takto by sa mala nazvať kampaň a bola by skutočná a pravdivá

"Otázkou ešte je, čo robia právnici v tejto krajine. Lebo zdá sa, že dovolenkujú už dlho. Samozrejme, až na pár výnimiek. Máme tu takú skupinku, ktorá podala veci do Haagu a už sa vec aj prerokováva. Kedy vytiahneme tie hlavy z piesku? Kedy sa začne vyvážená debata? Naozaj sú všetci lekári s iným názorom a pohľadom na vec antivaxeri?" pýta sa.

Martina v magazíne 40plus pravidelne ponúka priestor na otvorené diskusie zo zástupcami odborníkov. "Rada položím tieto otázky Sabakovi aj Lakotovi. Alebo Pijakovi a Krčmérymu. Som tomu otvorená. Dokonca, povedala by som, že mám sen robiť diskusie tohto typu," píše na záver článku. Celý si ho môžete prečítať tu.

Peková: Covid je šmejd z laboratória, toľko mutácií nemá predchodcu v zvieracej mikrobiológii (VIDEO)
Koronavírus vznikol v laboratóriu, stojí si za svojím mikrobiologička Soňa Peková. Dospelí i deti podľa nej prišli počas pandémie o slobodu a nechali sa zblbnúť politickými faktormi. O očkovaní molekulárna genetička tvrdí, že vakcinácia proti... Čítať ďalej
13 | 07 | 2021 | Tibor Sipos