Ozbrojené sily pod vedením Čaputovej a Naďa sa znížili na úroveň staničného hajzla - aj z toho vás len napína
14 | 07 | 2021 I Ivan Mihale

Slovenskí Branci je neregistrovaná polovojenská organizácia, ktorá pôsobí na Slovensku od roku 2012. Podľa Ministerstva vnútra SR skupina vraj mala mať väzby na extrémizmus a extrémistické subjekty. Toho času sa však podľa MV SR medzi extrémistickými subjektami nenachádza.



Branci sa vybrali skontrolovať hranice

Organizácii sa nepozdáva aktuálna situácia spojená s opatreniami proti pandémii koronavírusu. A tak ako ktokoľvek iný v slobodnej krajine, zašli si aj oni na prieskum hraníc SR. Usilovali sa dohliadať na dodržiavanie základných ľudských práv a slobôd.


Z toho, čo im na sociálnej sieti odkázali Ozbrojené sily SR pod vedením hlavnej veliteľky Zuzany Čaputovej, sa vám prevráti žalúdok. Dámy a páni, takto vyzerá arogancia moci v priamom prenose!



Nevinný status brancov

Slovenskí Branci v dobrej viere na sociálnej sieti napísali status:

"Sledujeme situáciu na hraniciach– dohliadame nad dodržiavaním základných ľudských práv a slobôd.

Na strane občanov, lebo my slúžime národu.

Mobilizovali sme. Na základe mnohých podnetov zo strany verejnosti, ako i na základe mandátu a podnetu zo strany komisára pre dodržiavanie základných ľudských práv a slobôd. Jednotky SB obsadili viaceré hraničné priechody.

Sloboda pohybu musí byť zabezpečená

Kittsee, Rajka, Skalica, Salka, Štúrovo, Monoštorský most, Železničný most pri obci Chľaba či Komárno. Tieto všetky priechody boli v rámci mobilizácie síl národnej domobrany obsadené.

Hlavným cieľom bolo preverenie vzniknutej situácie, pozorovanie skutkového stavu a monitorovanie činnosti príslušníkov PZ SR a povolaných jednotiek OS SR. Treba zdôrazniť, že príslušníci PZ SR A OS SR k nám boli naozaj veľmi otvorení a ústretoví.

Počas kontroly, ktorej sa ochotne podriadili, neboli v čase a mieste nášho pôsobenia zistené žiadne porušovania zákonov obsahujúce záruky slobody pohybu. Situácia na hraniciach je pokojná, a preto bolo nariadené jednotky opätovne stiahnuť. Aktuálne dianie však naďalej monitorujeme a sme pripravení pomáhať našim občanom tam, kde je to potrebné."
Dehonestujúca odpoveď Ozbrojených síl SR

Ak sa nad týmto textom zamyslíte, nenapísali nič prelomové odhliadnuc od verbálnej nadradenosti voči štátnym zložkám. Avšak ruku na srdce, kto si v dnešnej dobe "nerýpne" do polície či armády, ktoré niekedy akoby s radosťou mučili spoluobčanov a arogantne dohliadali na dodržiavanie opatrení v súvislosti s pandémiou. Reakcia Ozbrojených síl SR je však nanajvýš dehonestujúca.

Viď nižšie priložený status:

 

Screenshot OSSR/ Zdroj: FB