Kto dnes využíva Kočnerovu 4-miliónovú jachtu, ktorú mu štát nevedel zhabať?
13 | 07 | 2021 I Tibor Sipos

Zhabať mu ju štát po odsúdení nemohol, pretože nie je jeho. Od roku 2016 patrí jachta Sunseeker Ferretti Custom Line 112 jeho exmanželke Karolíne. Kto ju využíva dnes?


Podľa informácií Plusky mohol dať Kočner za svoju obľúbenú hračku do vody približne 4 milióny eur. „Je to stále len loď, nie jachta. Skutočná jachta sa začína od 150 stôp, to je asi 50 metrov. Keď vedľa našich lodiek, ktorým ja hovorím ‚člunky‘, zaparkuje skutočná jachta, tak potom by ste videli, čo je sila,“ tvrdil vtedy nadšene. Pravda je však taká, že tento termín pochádza z holandského slova "jacht", ktorým už v 17. storočí označovali 15-23 metrové lode určené na boj proti pirátom.

Po jeho zatknutí vďaka markizáckym zmenkám bola luxusná jachta kotviaca v prístave Marina Lav v Chorvátsku na predaj za 3,7 milióna eur. Loď, ktorú Kočner volá Pegas, meria cez 44 metrov. Disponuje až piatimi spálňami, v ktorých je dokopy 12 postelí. Jeho príslušenstvo obsahuje aj dva skútre, dva seaboby, motorový jetsurf, štyri paddleboardy, rýchly gumený čln alebo vodné lyže.

Kočnerova ex Karolína sa stala oficiálnou majiteľkou lode v roku 2016 a známy, dnes už odsúdený podnikateľ zrejme veľmi dobre vedel, prečo to robí. Podľa informácií vyššie uvedeného portálu však luxusnú jachtu bežne využíva rodina a priatelia majiteľky dodnes.



Gáborík kúpil jachtu od exministra Miškova: Ten si ju zadovážil rok po pôsobení vo funkcii za 1,2 milióna eur
Týždňový pobyt za 54-tisíc eur! To je minimálna suma za týždňový letný pobyt na luxusnej jachte Aurum Sky, ktorú si bývalý reprezentant Marián Gáborík vlani prenajal. Podľa informácií Plusky sa však tento rok už plavil na vlastnej. Kúpiť ju mal... Čítať ďalej
12 | 07 | 2021 | Tibor Sipos