Muž prišiel o 3500 eur, cez telefón naletel podvodníčke
12 | 07 | 2021 I tasr

O 3500 eur prišiel počas uplynulého víkendu muž, ktorý naletel podvodníčke. V telefonáte sa tvárila, že vystupuje v mene známej počítačovej spoločnosti. Presvedčila ho, že hekeri chcú odcudziť jeho peniaze z bankového účtu a ona tieto útoky blokuje.


TASR o tom informoval hovorca Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave Michal Szeiff.

"Od muža požadovala prístup do jeho počítača prostredníctvom aplikácie, ktorú si muž mal nainštalovať. Zároveň muž mal poskytnúť nafotený občiansky preukaz, rôzne doklady a dokonca mužovi cez aplikáciu skenovala aj tvár," priblížila polícia. Po skončení telefonátu muž zistil, že mu z účtu odišla finančná hotovosť vo výške 3500 eur.

Polícia v tejto súvislosti opäť upozornila na telefonujúcich, ktorí sa vydávajú za pracovníkov rôznych bankových inštitúcií, príslušníkov Policajného zboru či počítačových firiem. Apeluje na občanov, aby neposkytovali žiadne zo svojich autentifikačných a verifikačných údajov k žiadnym bankovým službám či iným produktom.

Slováci idú znovu do ulíc! Dnes od 15.00 je pred prezidentským palácom protest proti zmarenému referendu (VIDEO)
A je to tu zas! Jeden protest ešte ani dobre neodznel a už je tu ďalší. Tentokrát naň pozýva exposlanec Peter Marček a hlavným live motívom protestu bude vyjadrenie nesúhlasu so zmarením referenda o predčasných voľbách prezidentkou a Ústavným... Čítať ďalej
12 | 07 | 2021 | Jozef Uhlárik