Čekan bol týždne na liečení v Kováčovej. „Nebolo to náhodou po vakcíne?“ pýta sa advokát Peter Weis
11 | 07 | 2021 I Petra Demková

Advokát Peter Weis v blogu upozornil na to, že Pavol Čekan sa v médiách priznal aj k myokarditíde, aj k ochoreniu „diseminovaná encefalomyelitída“. Podľa právnika je to jeden z popísaných vedľajších účinkov po očkovaní proti Covid-19. A advokát má otázky.


 „Čo bolo s pánom Čekanom po vakcíne?“ pýta sa Weis. Pripojil aj podcast z Aktualít na vypočutie (od času 19 minút 30 sekúnd).

„Ide o priznanie typu: áno, mal som zrejme myokarditídu, ale dali to dokopy. Pán Dobšinský pritakáva: ja tiež," pridáva prepis časti podcastu advokát.

Právnik Weis upozorňuje: Tretia dávka sa bude „testovať“ na ľuďoch od augusta
„Najkrajšia časť tlačovej správy je priznanie klinickej štúdie a to, že tretia dávka sa bude ako inak – na ľuďoch testovať od augusta tohto roka,“ upozornil na použité slovíčko advokát. „Vtip o tom, že sa potkany prestali báť, lebo sa už testuje... Čítať ďalej
10 | 07 | 2021 | Petra Demková


„A potom čo?“ pýta sa Weis ďalej. „Napríklad takých sedem týždňov v kúpeľoch Kováčová? A s čímže? ADEM?“ tu zas advokát naráža na slová Čekana v rozhovore pre Denník N.

Okrem iného tým, že bol v Kováčovej, sa Čekan netajil ani na svojom facebookovom profile. O návrate z dlhodobého liečenia písal 18. júna. Priznal aj, že ho liečili z neurologických problémov.

„Nie je ADEM (akútna diseminovaná encefalomyelitída) zhodou okolností prejavom po očkovaní?“ pýta sa Peter Weis. „Hlásili to na ŠÚKL? Má niekto takú informáciu?“ kladie ďalšie otázky právnik Peter Weis. (ADEM je druh poruchy zrážanlivosti krvi – poznámka redakcie).

„Oveľa horšie však skončila líderka programu Sinovac Novilia Sjafri Bachtiar. Zomrela, ako inak, na Covid, presnejšie jeho menej škodlivý Delta variant,“ dodal na záver právnik a ako vždy, pridal aj zdroj informácie.

Zdá sa, že informácie sú k dispozícii. Len ich treba vedieť dávať do súvislostí.

Slováci sa pýtajú: Pán premiér, na čo presne ste minuli tých osem miliárd pandemických eur?
Podľa premiéra Eduarda Hegera Slovensko už minulo na boj proti COVID-19 osem miliárd eur. Áno, dobre čítate. Ľudia sa však pýtajú – a kde sa minuli? Na sociálnej sieti sa k tomu vyjadrujú viacerí, no nikto nechápe, kam toľké miliardy... Čítať ďalej
10 | 07 | 2021 | Jozef Uhlárik