Šokujúci oznam, na dverách lekára. V prípade tretej vlny bude vraj ošetrovať len zaočkovaných!
09 | 07 | 2021 I Jozef Uhlárik

Lekári v ordináciách druhú vlnu koronavírusu takmer ani nepocítili, pretože všetka ťarcha zostala na pleciach zdravotníkov v nemocniciach. O to šokujúcejšie vyznieva odkaz, ktorý svojím pacientom zanechal visieť na dverách lekár jednej z ordinácií v Topoľčanoch.


Na facebookovom profile Nespokojný občan -. Slobodné spravodajstvo sa objavil status s fotkou, na ktorej topoľčiansky lekár, ortopéd Marián Novotný zanechal svojim pacientom priam šokujúci odkaz. Ako píše portál nitranoviny.sk, zdôvodnenie lekárovho kroku je vskutku zaujímavé.
Forma síce vhodná nebola, dôvod na to však lekár mal

Lekár v ozname upozorňuje svojich pacientov, že v prípade tretej vlny COVID-19 na jeseň tohto roka bude s najväčšou pravdepodobnosťou vyšetrovať len zaočkovaných pacientov. Neočkovaných len v prípade život ohrozujúceho stavu (dusenie, bezvedomie...) a v prípade zlomenín. Nezaočkovaných nebude vyšetrovať ani na kontrolu ani pre silné bolesti, ba ani pre iba „LEN“.

Facebookový profil Nespokojný občan -. Slobodné spravodajstvo sa pýta, či lekár nezabudol na Hippokratovu prísahu. Redaktorka portálu nitranoviny.sk sa s lekárom spojila a ten priznal, že si vie predstaviť, aké vášne jeho oznam vyvolal. Známy topoľčiansky ortopéd doktor Marián Novotný mal však na svoj oznam, ktorý na dverách videl údajne asi len tri dni, vraj vážny dôvod.



Podľa jeho slov nedávno ošetroval tri pacientky nad 70 a 80 rokov a snažil sa im vysvetliť, prečo je podľa neho očkovanie proti covidu dôležité. Aj on sám bude mať 70 rokov. Má tiež zdravotné komplikácie, preto chcel svojim pacientom vysvetliť, prečo je správne dať sa očkovať. On sám sa dal zaočkovať ešte začiatkom roka. Lekár priznal, že formu asi nezvolil najlepšiu, preto oznam z nástenky stiahol dole. Podotkol však, že aj keby prišlo opäť k nejakej vlne, on ordinovať bude. Napokon, ordinoval aj počas celej pandémie a dokonca zastupoval všeobecných lekárov, ktorí boli počas nej „zamknutí“ doma. „Budem veľmi rád, ak sa nielen moji pacienti napokon rozhodnú dať sa očkovať,” povedal na margo svojho nepríjemného faux pas Marián Novotný.

Bestro: Zaočkovaní budú mať ľudské práva, nezaočkovaní budú trpieť
30 | 06 | 2021 | Gabriela Fedičová