Pendleri varujú vládu: Uvedomte sa, inak príde deň, že vás budú ľudia vlastnoručne hnať kade ľahšie
08 | 07 | 2021 I Jozef Uhlárik

Situácia na niektorých „menej využívaných“ hraničných prechodoch, ale aj tých „normálnych“, najviac komplikuje život tým, ktorí pracujú u našich susedov. Je jasné, že naviac nespokojní sú pendleri, ktorí to vyjadrili aj v statuse na sociálnej sieti.


Vláda uzavretím niektorých hraničných prechodov skomplikovala tentokrát život pendlerom. A nielen ich uzavretím, ale aj vyžadovaním zaočkovania pod zámienkou privlečenia niektorej z mutácií koronavírusu. Akoby tí, ktorí zaočkovaní už sú sem niečo privliecť nemohli. Jeden či jedna z nich to vláde v statuse na ich profile poriadne „vysvelil/a“.
Nás a naše deti si vyberiete na tento pokus? To nedopadne dobre, ale s Vami!

Lengvarský, Mikulec, Mikas, Krčméry a ďalší! Na svoj pokus, skúšku, že čo to spraví s občanmi Slovenska, keď nariadite povinné očkovanie, ste si vybrali veľmi nevhodnú skupinu ľudí, pokusnú vzorku - pendlerov!“ začína svoj status pisateľ/ka. „A prezradím vám prečo - pretože pendleri, to sú ľudia, ktorí sú odvážni, trochu snáď i dobrodružní, ľudia, ktorí nemali už na Slovensku čo stratiť, ľudia šikovní, ľudia, čo nemali známosti aby si urvali doma málo práce za veľa peňazí na protekčných teplých miestečkách,“ pokračuje v kritike a dodáva: „Pendleri sú ľudia, ktorí sú často nonkonformné osobnosti, rozhľadení, vidia ďalej jak na špičku nosa, ovládajú jazyky, sú priebojní a majú vydrž z povahy svojho života, ktorý si vybrali. Musia neustále s niečím bojovať, niekomu neustále vysvetľovať a obhajovať, vysporiadať sa so závisťou, nevraživosťou atď. atď.“



„A vy, úradníci od stola, generáli v dupačkách, si týchto ľudí, nás a naše deti, vyberiete na tento pokus? To nedopadne dobre, ale s Vami! Nemáte ani potuchy o krehkých vzácnych vzťahoch, ktoré nás pendlerov spájajú s rodinou, pár blízkymi v Bratislave, na Slovensku. Nezaujímajú vás naše životy, ani to koľko musíme pracovať aby sme si mohli zaplatiť nielen živobytie, ale teraz už i drahé rakúske PCR testy, tráviť čas na cestách, žiť v odlúčení... Uvedomte sa, inak príde deň, že vás ľudia vlastnoručne z tých vašich preprdenych stoličiek na ministerstvách a úradoch budú hnať kade ľahšie,“ píše pisateľ/ka statusu v samom závere a dodáva, že nie je vyhrážka, iba konštatovanie, lebo keď si začnú s pendlermi, inak to ani skončiť nemôže.

Na hraniciach sa protestovalo. Mikasove vyhlášky ničia cestovný ruch, prázdniny aj život pendlerom.
Na mnohých hraničných priechodoch sa na Sviatok svätých Cyrila a Metoda protestovalo. Niektoré priechody demonštranti dokonca úplne zablokovali. Niektoré skupiny avizujú, že budú v blokácii pokračovať, ak s nimi nezačne ministerstvo rokovať. ... Čítať ďalej
06 | 07 | 2021 | Petra Demková