Hitler urobil veľa dobrých vecí, šokuje Donald Trump
07 | 07 | 2021 I Tibor Sipos

Donald Trump opäť šokoval. Niekdajší americký prezident mal na oficiálnej ceste do Európy v roku 2018 povedať personálnemu šéfovi Bieleho domu Johnovi Kellymu, že Adolf Hitler vykonal veľa dobrých vecí. Vo svojej knihe to píše populárny americký novinár Michael Bender, informujú Novinky.




Trumpova poznámka úplne vyviedla Kellyho, bývalého generála námornej pechoty Spojených štátov, z miery, opisuje Bender v knihe pomenovanej Frankly, We Did Win This Election (Úprimne, skutočne sme tieto voľby vyhrali).





Bender uviedol, že Trump vetu povedal počas improvizovanej lekcie histórie, v ktorej mu Kelly pripomínal, aké krajiny boli na ktorej strane v čase konfliktu. A spájal body z prvej svetovej vojny s druhou svetovou vojnou a všetkými zverstvami, ktoré Hitler napáchal.


"Nič sme nedosiahli“: Trump kritizuje Bidenove stretnutie s Putinom
Donald Trump po stretnutí Putina a Bidena poukázal na nedostatky súčasnej americkej vlády. Trval na tom, že USA stretnutím nič nezískali a označil ho za „dobrý deň“ pre Moskvu, informuje portál RT. Čítať ďalej
17 | 06 | 2021 | Lukáš Leca


Stál si za svojim



Kelly mal po poznámke, že Hitler vykonal veľa dobrého, Trumpovi povedať, že sa mýli. To ale prezidenta neodradilo. Vtedajšia hlava štátu sa mala podľa knihy brániť tým, že hovorila o vzrastajúcej ekonomike nacistického Nemecka, na čo Kelly odpovedal: "Aj keby ste mal pravdu, na adresu Adolfa Hitlera jednoducho nemôžete povedať nič pozitívne. Proste nie."




Kelly opustil svoju funkciu v Bielom dome v roku 2019 a o Trumpovi odvtedy hovoril kriticky. Podľa autora knihy urobil všetko, čo mohol, aby prehodnotil Trumpove neuveriteľné pohŕdanie históriou. Bender v knihe uvádza, že aj ďalší členovia jeho administratívy popísali Trumpove vedomosti o otroctve alebo černošskej skúsenosti s povojnovým obdobím po americkej občianskej vojne za povrchné až vágne.


Lavrov varuje Washington: "Hovoriť s Ruskom z pozície sily nemá zmysel"
07 | 07 | 2021 | Diana Zaťková