Orbán na zozname nepriateľov slobody tlače. Sorosova "exmašina" nakopnutá, reaguje Judit Varga
06 | 07 | 2021 I Gabriela Fedičová
Premiér Viktor Orbán sa stal vôbec prvým európskym lídrom, ktorého Reportéri bez hraníc (RSF) zaradili na zoznam nepriateľov slobody tlače. Ministerka spravodlivosti Maďarska Judit Varga je presvedčená, že za tým stoja organizácie ľavicovej názorovej bubliny. Opäť sa pokúšajú narušiť reputáciu Maďarska a ona tvrdí, že je nakopnutá Sorosova "exmašina".

"Samozvaný šampión neliberálnej demokracie od návratu k moci v roku 2010 postupne a účinne podkopával rozmanitosť a nezávislosť médií," cituje spravodajský server 444.hu zo správy RSF. Na správu medzi prvými reaguje na sociálnej sieti ministerka spravodlivosti Maďarska Judit Varga.
Sorosova "exmašina" nakopnutá

"Reportéri bez hraníc dostali v roku 2017 200 000 dolárov (60 miliónov HUF) a v roku 2019 175 000 dolárov (52 miliónov HUF) od nadácie Georgea Sorosa. Pri príprave správy Európskej komisie o dodržiavaní zásad právneho štátu bola organizácia jediným zdrojom, ktorý mohol dokázať obavy a obvinenia," píše Judit Varga.

16 politických strán členských štátov EÚ podpísalo dokument proti európskemu superštátu
Vedúci predstavitelia 16. politických strán členských štátov EÚ podpísali dokument proti európskemu superštátu. Ten bol vypracovaný, pretože sa začala konferencia o budúcnosti Európy. Podľa poľského premiéra Kaczyńskeho sa dá predpokladať, že na... Čítať ďalej
03 | 07 | 2021 | Gabriela Fedičová

Ignorovanie a potláčanie konzervatívnych názorov v západnej Európe

Znepokojenie vyslovila nad tým, že pri koordinovaných útokoch na Maďarsko sa úplne ignoruje fakt, že konzervatívne názory v západnej Európe sú potlačené. "Iba 45 percent Nemcov je presvedčených, že môžu slobodne vyjadrovať svoje názory. Kým v Maďarsku je sloboda názorov zaručená pre všetkých," píše ďalej politička.
Regulácia prostredia maďarských médií zaručuje slobodu

"Maďarsko je jednou z mála členských krajín EÚ, v ktorej existuje skutočný pluralizmus v mediálnych a ideologických diskusiách. Ako aj vo verejnej mienke. Komplexné právne prostredie zaručuje novinársku a redaktorskú slobodu," vysvetľuje Judit Varga.

Maďarsko vraj nemá čo hľadať v EÚ? (The Epoch Times)
Komentár sm (The Epoch Times) Čítať ďalej
04 | 07 | 2021 | Ingrid Vrabcová

Reportéri bez hraníc by nemali byť znepokojení z Maďarska, ale z iných

"Reportéri bez hraníc by sa mali viac obávať o to, že Politico (americká spoločnosť zaoberajúca sa politickým spravodajstvom - pozn. red. HD), nie je ochotné zverejniť názorový článok ministra spravodlivosti. Takého, ktorý vzišiel z demokraticky zvolenej vlády. Pretože to je z hľadiska slobody tlače skutočne znepokojujúce!" Napísala na záver príspevku na svojej facebookovej stránke maďarská ministerka spravodlivosti Judit Varga.

Na zozname, ktorý naposledy zostavili v roku 2016, sa teraz objavilo 17 nových mien. Už 20 rokov na ňom figurujú iránsky duchovný vodca ajatolláh Alí Chameneí. Bieloruský prezident Alexander Lukašenko i ruský prezident Vladimir Putin. Sú na ňom aj turecký prezident Recep Tayyip Erdogan či filipínsky prezident Rodrigo Duterte.

Rodina, náboženstvo, všetci, ktorí stoja v ceste peniazom, musia byť odstránení, tvrdí Gyula Thürmer
05 | 07 | 2021 | Gabriela Fedičová