Ľudia sa prepadli do chudoby a vláda sedí na deviatich nevyčerpaných miliardách, tvrdí Nicholsonová
06 | 07 | 2021 I Jozef Uhlárik

„Nepokoj“ medzi ministerkou Veronikou Remišovou a europoslankyňou Luciou Ďuriš Nicholsonovou trvá od začiatku februára tohto roka. A ako sa zdá, tak skoro sa ani neskončí, lebo europoslankyňa svojej niekdajšej koaličnej kolegyni opäť šplechla do tváre nevyčerpané euro-milióny.


Ďuriš Nicholsonová na začiatku februára Remišovej vytkla, že Slovensko na boj proti COVID-19 nepresmerovalo z eurofondov miliardu eur. Remišová to označila za lož, za čo žiadala od sokyne ospravedlnenie. Nicholsonová sa teraz v statuse k inkriminovanej téme vracia opäť.
V roku 2023 sa bude musieť ospravedlniť niekto iný, a to celej krajine

„Ešte sa tu nájde niekto, kto ma bude vyzývať, aby som sa ospravedlnila Veronike Remišovej?“ pýta sa europoslankyňa na úvod statusu. A pridáva aj tvrdenie: „Slovensko po sedem a pol roku programového obdobia stále nevyužilo ani polovicu z vyše 15-miliardového balíka eurofondov. Až 53 percent alokácie, teda takmer deväť miliárd eur, tak musí dočerpať za dva a pol roka.“

Presne o tomto vraj hovorila na osudnej tlačovej konferencii, po ktorej radšej domácu politiku zabalila. „Lebo dodnes som nepochopila, prečo by člen strany vládnej koalície nemohol kritizovať iného člena vládnej koalície alebo aj celú vládu. Toto nikdy nepochopím,“ krúti hlavou ešte aj s odstupom času Nicholsonová.



„Ľudia sa prepadli do chudoby, živnostníci zostali bez obživy a pomoci od štátu, podnikatelia prišli o svoje prevádzky a vláda s celým MIRRI sedia na deviatich nevyčerpaných miliardách zo starého rozpočtu,“ soptí europoslankyňa, podľa ktorej sa v roku 2023 bude musieť ospravedlniť niekto celkom iný ako ona.

„A nielen mne. Celej krajine. Tá naša spupnosť, nekompetentnosť, neschopnosť učiť sa od lepších a večný rezortizmus nás ničí a drží nás na popredných priečkach medzi najhoršími,“ končí krátky, no zato kritický status Lucia Ďuriš Nicholsonová.

Draxler: Lucia Ďuriš Nicholsonová je naozaj ľudsky odporná bytosť
Exminister školstva Juraj Draxler už vo svojich statusoch skritizoval kade koho, no najmä politikov koalície. Tentokrát si zobral na mušku europoslankyňu Luciu Ďuriš Nicholsonovú, ktorú teda vôbec nešetril. Čítať ďalej
12 | 06 | 2021 | Jozef Uhlarik