Rakúšania si všímajú pripravovanú povinnú karanténu pre prichádzajúcich na Slovensko
05 | 07 | 2021 I Ingrid Vrabcová

Po tom, čo sa mutácia koronavírusu Delta rozšírila do celého sveta, Slovensko už siahlo po konzekvenciách. Od 9. júla sa budú musieť všetci prichádzajúci do krajiny na 14 dní povinne podrobiť karanténe. „Vykúpiť“ z nej sa budú môcť až po piatich dňoch negatívnym testom PCR, píše rakúsky portál exxpress.at.



Povinná karanténa pre nezaočkovaných

Z obáv pred novým variantom koronavírusu Slovensko drasticky sprísňuje pravidlá pre vstup do krajiny. Od 9. júla budú musieť všetci neočkovaní prichádzajúci nastúpiť do povinnej 14-dňovej karantény. Rakúsky portál eXXpress píše, že nové nariadenie prijala vláda tohto členského štátu EÚ. Platí bez ohľadu na krajinu pôvodu. Z karantény sa možno „vyslobodiť“ najskôr až po piatich dňoch po negatívnom teste PCR.


Výnimkou z povinnej karantény sú, ako ďalej upozorňuje rakúsky zdroj, osoby zaočkované už dvoma dávkami proti COVID-19.


Facka mainstreamu - Izrael ako príklad veľkého úspechu očkovania zlyhal, počet infekcií stúpa
04 | 07 | 2021 | Ivan Brožík

Sklamanie pre Čechov

Táto zmena priniesla veľké sklamanie najmä Českej republike, pretože Slovensko s Vysokými Tatrami je obľúbenou dovolenkovou destináciou susednej krajiny.


Tranzitujúci cestujúci, ktorí sa chcú dostať napríklad z Nemecka cez Česko a Slovensko do Maďarska, sú od karantény oslobodení. Musia sa však držať stanovených trás.



Slováci predali Sputnik späť do Ruska

Tiež vyšlo najavo, pripomína rakúsky eXXpress, že Slovensko predalo späť do Ruska 160 000 nepoužitých dávok vakcíny Sputnik V za nákupnú cenu 8,40 eura za jednu dávku. Dôvodom je nízky záujem o túto vakcínu na Slovensku. Navyše Sputnik V stále nie je schválený Európskou liekovou agentúrou (EMA).


Doteraz bolo prvou dávkou tejto ruskej vakcíny zaočkovaných len 10 500 Slovákov, ďalších 8 000 záujemcov je zaregistrovaných a čaká na termín.


Spor kvôli Sputniku sa na Slovensku vyostril do takej miery, že vyústil až do vážnej vládnej krízy, dodáva rakúsky eXXpress.


Doživotné následky! Americká televízia odvysielala reláciu s ľuďmi, ktorí sa stali obeťami testovania vakcín proti Covidu
Americká televízia Fox news odvysielala reláciu – diskusiu pri okrúhlom stole. Účastníkmi boli rodičia detí a dospelí, ktorí utrpeli vážne zdravotné následky po podaní vakcíny Pfizer v prvej fáze testovania. Účastníci experimentu majú, podľa... Čítať ďalej
04 | 07 | 2021 | Petra Demková