Lynčovanie Orbána naznačuje, že základnou hodnotou EÚ je viac LGBT agendy do škôl
05 | 07 | 2021 I Peter Sulek
Maďarsko čelí nevídanému tlaku západnej časti EÚ. Liberálna mašinéria politikov a médií lynčuje Orbána za zákon, ktorý chráni deti pred pedofíliou a pred LGBT propagandou. Upozornili Konzervativní noviny.


Nemôžeme ich vylúčiť z Európskej únie hneď. Budeme musieť postupovať "krok za krokom", povedal o Maďarsku predseda holandskej vlády Mark Rutte po tom, čo bol v Maďarsku prijatý zákon proti pedofílii a proti LGBT propagande na školách. A dodal: "Môj cieľ je dostať Maďarsko na kolená."
LGBT indoktrinácia ako základná hodnota

Väčšina z 27 hláv štátov EÚ sa pripojila k deklarácii, ktorá konkrétne nemenované Maďarsko pranieruje za jeden nový zákon. Podľa nich "ohrozuje základné práva, najmä princíp nediskriminácie na základe sexuálnej orientácie".

Predsedníčka Európskej komisie Ursula von der Leyenová o maďarskom zákone hovorí, že je to "hanba" a že "je v rozpore so základnými hodnotami EÚ". Komisia začala proti Maďarsku ďalšie konanie.

Dosť úspešne sa darí vzbudiť zdanie, že Viktor Orbán práve zakázal homosexualitu a zmenu pohlavia. Ak to napríklad von der Leyenová tak myslela, klame, ak nie, má problémy s porozumením písaného textu. V maďarskom zákone sa totiž zakazuje propagácie homo- a transsexuality v školách, v škôlkach a v televízii, ale vzťahuje sa to len na obsah určený deťom a mládeži do osemnástich rokov.

Vláda v Budapešti tvrdí, že len napĺňa Chartu základných práv EÚ, ktorej článok 14 stanovuje právo rodičov vychovávať deti "v súlade s ich náboženským, filozofickým a pedagogickým presvedčením". Európska garnitúra naopak budí dojem, že základnou európskou hodnotou súčasnosti je vystaviť maloletých LGBT indoktrinácii.

Maďarskí futbalisti nepokľakli. My kľačíme len pred Bohom, vlasťou a ženou, povedal Orbán
11 | 06 | 2021 | Peter Sulek

Narušenie štátnej suverenity

Najnovší stret medzi Bruselom a Orbánom môže niekomu pripadať nepodstatný. Transsexuálov v spoločnosti nie je viac ako dve tri promile, tínedžerská móda cítiť sa sexuálne či rodovo nebinárnou minoritou zatiaľ masovejšie rozmery nabrala "len" v anglosaskom svete. Čitateľ, ktorému to ako maličkosť nepripadá, ale nájde na dnešnom západe celkom dosť prípadov s potenciálom vás znepokojiť.

Napríklad v Kanade si istý Rob Hoogland práve odpykáva šesťmesačný trest väzenia za to, že svoju dcéru odmietal oslovovať ako chlapca. Príbeh začal v škole, kde sa dvanásťročné dievča po pozretí inštruktážneho videa rozhodlo, že je v zlom tele. Škola ju bez upovedomenia rodičov začala evidovať medzi chlapcami. Následne ju poslala k psychológovi a ten k endokrinológovi. Tam už bol prítomný aj otec. Odmietol súhlasiť s tým, aby jeho dieťa napichali testosterónom.

Keď dievča dosiahlo štrnásť rokov, lekári otcovi oznámili, že odteraz môžu dcére podávať lieky aj bez jeho súhlasu. Do väzenia sa Hoogland dostal za "násilie v rodine". To násilie spočívalo v tom, že s ňou hovoril, ako bol zvyknutý od jej narodenia. Ako s dievčaťom.

Áno, možno tento fanatizmus diverzity až do strednej Európy neprenikne, ale prečo by sa Viktor Orbán alebo ktokoľvek iný nemohli proti nemu preventívne pripraviť? Ťažko si predstaviť intímnejšie narušenie štátnej suverenity než zásahy do školstva, dokonca do sexuálnej výchovy detí.

Orbán odkazuje Dzurindovi: Dosť bolo ponižovania, Slováci a Maďari si zaslúžia viac!
Konzervatívny denník Postoj uverejnil reakciu maďarského premiéra Viktora Orbána na Mikuláša Dzurindu, ktorý odmietol Orbánovu víziu silnej a jednotnej V4 ako protiváhy Nemecka a Francúzska. Čítať ďalej
19 | 05 | 2021 | Peter Sulek

V4 ako posledná bašta normálnosti

Niekoľko dní po prijatí zákona vystúpil premiér Orbán doma na konferencii o Európe. Označil seba a Fidesz, zrejme pri tom myslel aj na V4, za posledných "bojovníkov za slobodu" v európskej politike. Nie je to úplne od veci. Len traja predsedovia vlád z celkovo 27 premiérov a prezidentov EÚ majú osobnú skúsenosť z boja proti diktatúre - a zhodou okolností sú dnes všetci traja označkovaní ako populisti a krajná pravica: Orbán, Poliak Mateusz Morawiecki, Slovinec Janez Janša.

Keď hlboko v 90. rokoch iný protikomunistický disident Ján Čarnogurský navrhoval kresťanským demokraciám západnej Európy, aby v EÚ (do ktorej sa Slovensko ešte len hlásilo) spoločne presadili princíp zvrchovanosti členských štátov v kultúrno-etických otázkach, nikomu v západnej "pravici" to nestálo za vážnejšie úvahy, bola to samozrejmosť.

Dnes je z konzervatívnych názorov na úrovni únie disent, a nie je zadarmo. Orbán si musel nechať nadávať do zbabelých diktátorov (podpredsedníčkou Európskeho parlamentu), maďarské veľvyslanectvo v Haagu bolo zvonku hodinu nasvietené vo farbách dúhy, futbaloví fanúšikovia Maďarska v Mníchove trpeli zvýšeným záujmom polície a nezriedka sa ocitli na policajnej stanici.

Americký konzervatívec Rod Dreher po búrlivom vývoji posledných dní prirovnal Orbána k onomu slávnemu Havlovmu zeleninárovi, ktorý skoncuje so životom v lži a jedného dňa prestane umiestňovať vo výklade režimové propagandistické heslá.

Orbán spustil v slovenských novinách kampaň za reformu EÚ a proti bruselskej ríši
Hovoríme NIE bruselskej ríši! Maďarský premiér a tvrdý kritik súčasných liberálnych bruselských politík Viktor Orbán začal v slovenských novinách v mene maďarskej vlády kampaň za reformu EÚ. Čítať ďalej
29 | 06 | 2021 | Peter Sulek