Vojna v OĽANO. Skončila definitívne "láska" medzi Matovičom a Krošlákom?
04 | 07 | 2021 I Gabriela Fedičová

Medzi šéfom strany OĽaNO a poslancom tej istej strany Jánom Krošlákom to pár mesiacov už poriadne iskrí. Doteraz si odkazovali iba cez sociálne siete. Dnes situácia zvážnela. Šéf mu nechal odkaz aj prostredníctvom televízie.


Vzťahy medzi straníckym šéfom a poslancom vyostrili v dobe, keď Matovič čelil kritike nielen opozičných strán, ale aj koaličných. Bolo to v dobe, keď Igora Matoviča na poste premiéra vystriedal Eduard Heger. Krošlák si ho vtedy vzal na paškál prostredníctvom sociálnej siete. "Jeho facebookové myšlienky nazval infantilnými a jeho “freestyleové” vládnutie označil za diagnózu," píše portál eReport.

Naštvať šéfa hnutia musel Košlák aj pred pár dňami, keď Matovič čelil odvolávaniu z postu ministra financií. Krošlák tvrdí, že k šéfovi zaujal férový postoj, ktorý bol neutrálny. Nevyjadril mu priamo dôveru pri jeho odvolávaní, ale nepostavil sa ani na stranu opozície. Svoje stanovisko poskytol pre portál eReport.

Ako si Matovič nasr..l do úst a úplne bez hanby. Asi sme všetci stratili pamäť, vrátane googlu...
Vybojovať si krásnymi heslami a frázami cestu do parlamentu a k premiérskym oprávneniam je jedna vec. Druhá vec je, ako sa správam, keď moc získam. A že som ešte pred rokom hovoril niečo iné? Čo bolo, bolo, terazky som minister pre všetko -... Čítať ďalej
03 | 07 | 2021 | Ivan Brožík

Matovič to nevydržal a odkaz vlastnému poslancovi poslal cez televíziu

"Pri toľkých poslancoch, ktorí kandidovali za Obyčajných ľudí do parlamentu, došlo aj k niekoľkým chybám. Ján Krošlák je jedna z nich,” povedal priamo Matovič.
Krošlák sa nepovažuje za najväčšiu Matovičovu chybu

„To že moju kandidatúru vidí ako chybu, je jeho názor, ktorý mu neberiem. Ale podľa môjho názoru je to najmenšia chyba, ktorú urobil za ten rok a pol,” okomentoval Matovičovu hlášku pre portál eReport.

Odchod zo strany OĽaNO poslanec Ján Krošlák nezvažuje. S kolegami a členmi vlády má dobré vzťahy. K Matovičovi lojálny nie je, ale súčasnú koalíciu podporuje. So šéfom strany bol naposledy v kontakte v marci. Matovič mu vtedy dal ponuku. Chcel, aby ho každý týždeň poslanec informoval o tom, čo je zlé. Nakoniec aj tento nápad trval iba chvíľu. Pretože odvtedy, ako ponuka zaznela ho už Igor Matovič nekontaktoval. Uviedol Ján Krošlák pre eReport.

Môžete plakať, aj ublížene mlčať, ale nikdy, nehovorte nikdy. Inak dopadnete na Matoviča
Môžete sa rozplakať, môžete sa vysmievať, urážať a provokovať, aj ublížene mlčať, ale nikdy, naozaj nikdy, nehovorte nikdy. Inak dopadnete na Matoviča. Je treba pripomínať? Je. Veru treba pripomínať. Pretože vždy máme tendenciu zabúdať. A na... Čítať ďalej
03 | 07 | 2021 | Gabriela Fedičová