Žijeme v neuveriteľne primitívnej ére a v právnom suteréne, píše Daniš
02 | 07 | 2021 I Peter Sulek

Vakcína je sloboda, lotéria, tresty, segregácia. Za takéto manipulácie by sa nehanbili ani na Úrade propagandy. Nové pandemické opatrenia vlády sa držia princípu cukor a bič, hrozí každoročná masová vakcinácia, myslí si Dag Daniš.


Komentátor konzervatívneho denníka Postoj Dag Daniš sa obul do návrhu nových pandemických opatrení vlády.
Úrad propagandy

Daniš píše, že očkovacia kampaň tento týždeň pokračovala troma správami:

– očkovaní postúpia do lotérie, budú súťažiť o finančnú odmenu,
– neočkovaní dostanú trest: po návrate zo zahraničnej dovolenky budú nútení nastúpiť do 14 - dňovej karantény, prípadne do 5 - dňovej, ak sa „vykúpia“ negatívnym PCR testom,
– koalícia chce zaviesť segregáciu pre neočkovaných, ktorí môžu mať obmedzený prístup k službám reštaurácií, barov, športovísk.

Podľa neho by sa za takéto prosté a priehľadné manipulácie nehanbili ani na Úrade propagandy. Prirovnáva ich k metóde cukru a biča. Považuje za smutné, že sa tak deje pri takej citlivej téme, akou je „dobrovoľné“ očkovanie novými covid vakcínami, ktoré prešli len skráteným testovaním.

Dag Daniš: Meno Jána Kuciaka bolo zneužité liberálmi. Čaputovú vytvoril aj Soros
Novinár Dag Daniš pre konzervatívny denník Postoj okomentoval pochybné propagandistické aktivity Investigatívneho centra Jána Kuciaka (ICJK). Zakladal ho popredný konšpirátor Arpád Soltész. Čítať ďalej
19 | 05 | 2021 | Peter Sulek

Absurdné opatrenia

Opatrenie s povinnou karanténou, ktorá sa nedotkne očkovaných, podľa jeho slov môžeme zaradiť do kategórie absurdných. Covid vakcína má totiž chrániť očkovaných pred vážnym priebehom ochorenia, no šíreniu vírusu zabrániť nevie. Aj očkovaní môžu (a budú) prenášať infekciu. Hlavne ak sa ich nebudú týkať nijaké bezpečnostné opatrenia po návrate z dovolenky, upozorňuje.

"Ak je prioritou boj s pandémiou, racionálnym opatrením by bolo vyžadovať po návrate z rizikových krajín testy s potvrdeným negatívnym výsledkom. A karanténu pre ľudí s príznakmi virózy – očkovaných aj neočkovaných," navrhuje Daniš.

Myslí si, že očkovanie by malo byť zamerané na ochranu seniorov, obéznych a chorých (aby sme sa vyhli preťažovaniu nemocníc a lockdownom). No nie na mladých cestovateľov a už vôbec nie na deti, ktoré nový koronavírus spravidla nijako neohrozuje (áno, aj na deti sa má vzťahovať povinná 14 - dňová karanténa).

Dag Daniš: Zameranie vakcinačnej kampane na deti je zvrátené
11 | 06 | 2021 | Peter Sulek

Každoročná masová vakcinácia

Racionalita, slušnosť a právo však zjavne nie sú prioritou, konštatuje komentátor.

Prioritou je podľa neho naopak každoročná masová vakcinácia a rozdeľovanie spoločnosti na poslušných a neposlušných.

Poslušní, ktorí sa pravidelne dostavia pre svoju dávku na štadión, dostanú cukrík. Neposlušných, ktorí majú pri nových covid vakcínach pochybnosti, po návrate z dovolenky zavrú, upozorňuje na zvrátenosť týchto plánov Daniš.

Všetko sa podľa jeho názoru deje v duchu kampaňového leporela, „vakcína je sloboda“.

"Žijeme v neuveriteľne primitívnej ére. A v právnom suteréne," dodáva na záver.

Povinné covid očkovanie by bolo bláznovstvo, myslí si Dag Daniš
25 | 06 | 2021 | Peter Sulek