Z nemocnice v Nitre hromadne odchádza takmer celé oddelenie traumatológie. Riaditeľ chce situáciu riešiť, keď odídu
02 | 07 | 2021 I Gabriela Fedičová

Z nitrianskej nemocnice odchádza 34 zdravotníkov. Zbalili sa lekári z traumatologického oddelenia. Aj všetky sestry z detskej jednotky intenzívnej starostlivosti. Riaditeľ nemocnice Milan Dubaj nespokojným zamestnancom odkázal, že situáciu sa chystá riešiť potom, ako odídu. Fakultná Nemocnica Nitra sa podľa portálu Pravda zatiaľ nevyjadrila.


Riaditeľ Milan Dubaj o nespokojnosti zamestnancov informovaný bol. Riaditeľom  nitrianskej nemocnice sa stal sa stal vlani. Na výberovom konaní uspel ako jediný uchádzač.
Dôvodov na hromadnú výpoveď je viac

"Jednou z posledných kvapiek bolo, keď chcel Dubaj v apríli na lekároch ušetriť. Tvrdil, že jeho cieľom nebolo šetriť na platoch, ale zefektívniť fungovanie nemocnice. No už vtedy sa ozvali zdravotníci, že podajú výpovede," píše portál Pravda.
Situáciu ešte v apríli priblížil Richard Raši, výhrady má aj Peter Visolajský

O nespokojnosti zamestnancov v nemocnici v Nitre už v apríli informoval Richard Raši (Hlas). Riaditeľ podľa neho od apríla začal zdravotníckemu personálu upravovať služby tak, že im klesli nadčasy, ale iba na papieri. Zlúčil služby na ich oddeleniach a urgente a namiesto dvoch lekárov tak mal byť k dispozícii iba jeden. Cieľom riaditeľa bolo ušetriť na jednom atestovanom lekárovi aj 180 eur. Na výrok riaditeľa upozorňoval aj Peter Visolajský. Je šéfom Lekárskeho odborového združenia a zdravotníkov. Ministerstvo zdravotníctva podľa neho o problémoch v nemocnici vedelo a dalo sa im predísť.

Facebook môže byť stíhaný kvôli obchodovaniu s ľuďmi
Facebook je zodpovedný za konanie užívateľov, ktorí obchodujú s ľuďmi. Alebo za konanie sexuálnych delikventov, ktorí lákajú obete prostredníctvom sociálnej siete. Tvrdí to najvyšší súd v Texase. Súd dal aj zelenú žalobám na ďalšie spoločnosti na... Čítať ďalej
01 | 07 | 2021 | Ingrid Vrabcová

Problémom sa dalo zabrániť

"Keď sa proti týmto krokom vedenia ozvala primárka centrálneho príjmu, tak ju riaditeľ preradil na infekčné oddelenie. Po tejto skúsenosti podľa Lekárskeho odborového združenia podala výpoveď," píše portál Pravda.

„Pokazí sa sonografický prístroj za niekoľko tisíc eur, tak je z toho veľké haló. Keď vinou riaditeľa odíde skúsený atestovaný lekár, ktorý má oveľa vyššiu cenu, tak vedenie nemocnice mávne rukou,“ upozorňuje Visolajský. Zdôraznil, že skúsené sestry na JIS sú na nezaplatenie a bez nich je oddelenie súce na zavretie. "Pripomenul, že nakoniec to pocíti aj tak pacient." Píše portál Pravda.
Lengvarský riešenie situácie naznačil

Lengvarský sa podľa portálu Pravdu o situácii v Nitre dozvedel zatiaľ len z SMS správy. Plánuje stretnutie s tými, ktorí výpovede podali. Jedným z riešení ktoré načrtol je, že buď riaditeľa Dubaja nechá, alebo nenechá.

Strašenie, že zvýšením minimálnej mzdy prídete o miesto, je najľahší spôsob, ako tlmiť snahy pýtať si viac!
Minimálna mzda rozdeľovala a vždy rozdeľovať bude zamestnávateľov a zamestnancov. Mnohí naši analytici zastávajú názor, že jej zvyšovanie môže poškodiť ekonomiku. Profil Pracujúca chudoba v statuse dokazuje, že to tak nie je. Čítať ďalej
01 | 07 | 2021 | Jozef Uhlarik