Účastníci Pride v Bologni pošliapali portréty pápeža Františka, Viktora Orbána a Mattea Salviniho
02 | 07 | 2021 I Gabriela Fedičová

"Vykresliť Krista v minisukni a vysokých podpätkoch nie je jednoduchá provokácia, ale nechutnosť, vážna urážka a neúcta," napísal na sociálnej sieti Matteo Salvini. O udalosti v Taliansku informoval maďarský portál Origo. Účastníci Pride v Bologni na svojich transparentoch propagovali rovnosť a toleranciu. Protestovali proti maďarskému zákonu na ochranu detí pred pedofíliou a proti Vatikánu.


"Demonštrácie násilného rodového lobingu organizuje ríša Georga Sorosa na čele s jeho synom a menovaným nástupcom Alexom Sorossom," píše portál Origo.
Proti antihomofóbnemu a antitransfóbnemu zákonu protestovali feministické a lesbické organizácie

Demonštráciám v Bologni predchádzali protesty feministických a dokonca lesbických organizácií. Tie protestovali proti návrhu zákona, ktorý predložili ľavicové strany. Schválenie antihomofóbneho a antitransfóbneho zákona by podľa nich vážne porušovalo práva žien voči mužom, ktoré sa za ženy vydávajú, tzv. trans ženám.

Protesty žien boli dôvod, aby strana Mattea Salviniho navrhla zmenu časti Trestného zákona, ktorá sa týka diskriminácie. Podľa tej možno uložiť trest až jeden a pol roka a pokutu do šesťtisíc eur v prípadoch, keď napríklad niekto jednoducho nesúhlasí s tým, aby transsexuálnym mužom, ktoré sa vydávajú za ženy, malo byť umožnené zúčastňovať sa ženských športových súťaží.

Vláda Viktora Orbána rozvírila roj sršňov (Dmitrij Sedov)
Komentár Dmitrija Sedova (Fond strategickej kultúry) Čítať ďalej
02 | 07 | 2021 | Zuzana Perželová

Protestuje aj Vatikán

"Vatikán tiež protestuje proti zákonu LGBTQ, ktorý stojí pred bránami parlamentu. Hlboko uráža porušenie slobody náboženského vyznania a katolícku vieru a podľa neho by mala byť zavedená povinná propaganda LGBTQ aj na cirkevných školách." Informuje portál Origo.
Viktor Orbán sa stal terčom kvôli maďarskému zákonu o ochrane detí

Podľa maďarského zákona na ochranu detí majú byť príslušné časti trestného zákona sprísnené. Dôležitým prvkom je, že týranie detí bude trestané prísnejšie ako doteraz. Napríklad ak pedofilný trestný čin bude spáchaný na osobe mladšej ako 12 rokov, alebo ak dôjde k obťažovaniu alebo násiliu spáchaného úradnou osobou. Pedofili na základe neho budú mať zákaz pracovať na určitých pracovných miestach. Tresty sú prísnejšie a v prípade dokázania viny nie je možné podmienečné prepustenie. V zákone je doplnené aj to, že školská sexuálna výchova nemôže byť zameraná na zmenu pohlavia, ani na podporu homosexuality.

EÚ zráža Viktora Orbána na kolená, Maďarsko zostáva hrdo stáť
Holandský premiér Mark Rutte pokiaľ ide o Maďarsko nebol ani doteraz zdržanlivý. Liberálny holandský premiér po príchode na samite EÚ v Bruseli označil Viktora Orbána za nehanebného a chce ho prinútiť, aby kľakol. Viktor Orbána ostáva hrdo stáť a... Čítať ďalej
24 | 06 | 2021 | Gabriela Fedičová