Najvyšší správny súd v Čechách rozhodol, že ľudia s potvrdenými protilátkami boli diskriminovaní
01 | 07 | 2021 I Gabriela Fedičová
Ministerstvo zdravotníctva v Čechách diskriminovalo ľudí s laboratórne potvrdenými protilátkami proti chorobe Covid-19. Vyplýva to z nového rozhodnutia Najvyššieho správneho súdu ČR (NSS). Nezákonné boli opatrenia, keď na vstup do vnútorných priestorov a na športové a kultúrne akcie vyžadovali potvrdenie o očkovaní, o negatívnom teste alebo o prekonaní covidu.

Ministerstvo zdravotníctva neumožnilo preukázať sa potvrdením o laboratórne preukázaných protilátkach. A to NSS v Čechách považoval za diskriminačné. Informáciu priniesol portál Irozhlas. Rozhodnutie NSS je dostupné na stránke NSS.
Na súd z dôvodu protizákonnosti sa obrátil lekár z Brna

Na súd sa obrátil lekár z Brna, ktorý v minulosti nebol ani pozitívne testovaný na Covid-19, ani očkovaný. Mal však protilátky triedy IgG, čo preukázalo vyšetrenie v certifikovanom laboratóriu. Muž poukazoval na diskrimináciu a na to, že ministerstvo riadne nezdôvodnilo rozdielne zaobchádzanie s rôznymi skupinami ľudí, ktorí sú teoreticky odolní proti Covid19.

Proroctvo zo začiatku dvadsiateho storočia sa v roku 2020 začalo napĺňať (Valentín Katasonov)
Komentár Valentína Katasonova (Fond strategickej kultúry) Čítať ďalej
01 | 07 | 2021 | Zuzana Perželová

Súd dal lekárovi za pravdu

Ministerstvo v odôvodnení mimoriadneho opatrenia ani vo vyjadrení pre potreby súdu neuviedlo žiadny legitímny dôvod na odlišné zaobchádzanie medzi očkovanými a vyliečenými na jednej strane a ľuďmi s laboratórne potvrdenými protilátkami na druhej strane.

Na základe tohto NSS dospal k záveru, že ministerstvo diskriminovalo osoby, ktorým boli protilátky laboratórne namerané.

"Preskúmané opatrenie už neplatí. Bolo nahradené iným. Preto súd nemohol spornú časť zrušiť, iba spätne vysloviť nezákonnosť opatrenia," píše portál Irozhlas.

Právnička Laššáková: Názor na povinné očkovanie experimentálnou vakcínou s podmienečným schválením nezmením!
Slovenská vláda v súčasnosti robí všetko pre to, aby bolo u nás čo najviac zaočkovaných. A ako sa hovorí, rúbe pri tom hlava, nehlava. Nezaočkovaných dostáva do izolácie, čo sa nepáči ani právničke Judite Laššákovej. Čítať ďalej
01 | 07 | 2021 | Jozef Uhlarik