Skvelé správy o Sputniku: Má približne 90-percentnú účinnosť aj proti mutácii Delta!
30 | 06 | 2021 I Jozef Uhlarik

Tak toto je skutočne nenormálne. Vakcína Sputnik V nám dlho ležala v sklade. Takmer celú zásielku ideme vrátiť. Pritom vedci zistili, že je účinná aj proti mutácii Delta, ktorá začína strašiť Európu aj svet!


O čo tu ide? Skutočne o biznis?! Lekári aj vedci varujú pred mutáciou Delta, proti ktorej vraj zatiaľ nie sú dostupné vakcíny veľmi účinné. Iní vedci však zistili, že ruská neregistrovaná vakcína Sputnik V, ktorú sme odmietli aj my, je proti Delta mutácii koronavírusu účinná na 90 percent, informuje o tom portál cas.sk.
Účinnosť proti variantu Delta bola vypočítaná na základe záznamov z očkovania

Predstavitelia Gamalejovho vedecko-výskumného inštitútu v Moskve, ktorý očkovaciu látku Sputnik V vyvinul, informovali, že vakcína má približne 90-percentnú účinnosť proti vysoko nákazlivému koronavírusovému variantu Delta, uviedla to agentúra Reuters. „Účinnosť tejto očkovacej látky proti variantu Delta bola vypočítaná na základe údajov z lekárskej dokumentácie a záznamov z očkovania,“ povedal zástupca riaditeľa Gamalejovho vedecko-výskumného inštitútu Denis Logunov. Sputnik V, ktorý Rusko dodáva aj na zahraničný trh, má podľa skorších zistení vedcov proti pôvodnému koronavírusu takmer 92-percentnú účinnosť. Riaditeľ Gamalejovho inštitútu Alexandr Gincburg dodal, že v súvislosti s variantom Delta bijú na poplach krajiny na celom svete.

EÚ podkopáva Sputnik V tým, že odmieta cestujúcich, ktorí boli zaočkovaní ruskou vakcínou (Gabriel Gavin)
Rusko má jedny z najefektívnejších vakcín, ktoré sú používané na celom svete. Moskva však čelí neistote, či iné krajiny prijmú ich turistov, ak budú zaočkovaní Sputnikom. Píše v komentári Gabriel Gavin. Čítať ďalej
21 | 06 | 2021 | Preklad: Lukáš Leca


Rusko navyše zažíva v nárast infikovaných koronavírusom. Tamojšie úrady z tejto skutočnosti vinia práve infekčnejší variant Delta. V Rusku so 144 miliónmi obyvateľov sú dosiaľ zaregistrované celkovo štyri vakcíny domácej výroby. Zahraničnými vakcínami sa v tejto krajine neočkuje. Od začiatku pandémie tam zaznamenali približne 5,5 milióna prípadov nákazy COVID-19 a vyše 134 tisíc súvisiacich úmrtí. V Nemecku sa počet prípadov nákazy variantom Delta v priebehu jediného týždňa viac než zdvojnásobil a tamojší predstavitelia predpokladajú, že práve tento variant čoskoro preváži nad inými.

Doktor Lipták: Vakcína Sputnik chráni aj pred delta mutáciou a nikto po nej neumrel! (VIDEO)
Očkovanie ruskou neregistrovanou vakcínou Sputnik V sa spustilo po mnohých peripetiách iba nedávno. Napriek veľkej počiatočnej eufórii oň ale medzi ľuďmi zatiaľ veľký záujem nieje. Doktor Peter Lipták však v statuse píše, že Sputnik V chráni aj... Čítať ďalej
18 | 06 | 2021 | Jozef Uhlarik