Doktor Lipták: Vakcína Sputnik chráni aj pred delta mutáciou a nikto po nej neumrel! (VIDEO)
18 | 06 | 2021 I Jozef Uhlarik

Očkovanie ruskou neregistrovanou vakcínou Sputnik V sa spustilo po mnohých peripetiách iba nedávno. Napriek veľkej počiatočnej eufórii oň ale medzi ľuďmi zatiaľ veľký záujem nieje. Doktor Peter Lipták však v statuse píše, že Sputnik V chráni aj pred delta mutáciou a nevyskytujú sa po nej trombózy.


Zdá sa, že ruský vakcína Sputnik V poslúži v boji s koronavírusom iným a nie Slovákom, pre ktorých k nám bola 1. marca dovezená. Úvodná antikampaň a tiež neskoršie zdržiavanie rozličnými testami a kontrolami spôsobili, že teraz oň javí záujem podstatne menej Slovákov ako na počiatku. Doktor Peter Lipták, ktorý je jeho zástancom, zverejnil v statusevideo, kde sa však niekoľkí našinci chcú zaočkovať iba touto vakcínou.
Západné majú dosť vedľajších účinkov, pretože to bolo vyvíjané narýchlo

„Na rozdiel od západných vakcín, východná vakcína Sputnik V chráni aj pred delta mutáciou a nevyskytujú sa po nej trombózy. Čo k tomu dodať?“ pýta sa v krátkom statuse doktor Lipták. „Za mladosti nás očkovali ruskými vakcínami a doteraz sme boli zdraví. Verím im,“ hovorí v zverejnenom videu muž, ktorý sa dal Sputnikom V zaočkovať. „Sputniku verím preto, lebo je ruský. Hlavne nie americký,“ pridáva ďalší, ktorý tiež dostal ruskú vakcínu. „Je to klasická vakcína, preto jej verím. Aj AstraZeneca je síce klasická, ale sú tam iné nosné gény, takže je to rozdielne ako u Sputniku,“ vysvetlil ďalší z mužov, ktorý sa nechal zaočkovať neregistrovanou ruskou vakcínou.



„Ruským vakcínam a ruskej vede verím viac ako západným farmafirmám. Obavy mám z toho, že tie západné majú dosť vedľajších účinkov, pretože to bolo vyvíjané narýchlo, a Sputnik nemá zatiaľ zadokumentované žiadne úmrtie. Keby chceli, tak to na nich „vyhrabú“. To sa neutají,“ konštatuje záujemkyňa o Sputnik, ktorá však v januári prekonala COVID-19, a tak sa ešte zaočkovať dať nechce. „Nedanie registrácie ruskej vakcíne Sputnik V je politikum. Chcem sa dať zaočkovať, ale Sputnikom. Ostatnými sa nedám, prinajhoršom pôjdem do Maďarska alebo Rakúska, keď to tam spustia,“ netají svoje úmysly žena, ktorá na záver ešte dodala?



„Neverím im moc a ani tomu čo teraz Lengvarský robí. Pozerávam ruské správy a vidím, že tam očkujú aj 80-ročné babky a dedkov. A nikto im neumrel? A keby umrel, tak svet sa to dozvie. Takže to, že povie, že je to len do 60-rokov je totálna blbosť a ignorancia.“

Doktor Lipták šokuje: U ľudí, ktorí nie sú rizikoví, ale aj u detí, je očkovanie nezmyslom! (VIDEO)
Peter Lipták je praktický lekár, ktorý síce nepracoval počas najväčšej pandémie v nemocnici, zato s pacientami s koronavírusom sa vo svojej ordinácii stretával. Priznal zo aj v rozhovore, ktorý je zverejnený vo videu v statuse Tomáša... Čítať ďalej
15 | 06 | 2021 | Jozef Uhlarik