Matoviťčom organizovaná štátna korupcia pokračuje. Za očkovanie chce rozdávať peniaze losovaním
30 | 06 | 2021 I Aneta Leitmanová
Matovičom organizovaná štátna korupcia pokračuje. Tentoraz vo forme odškodňovacej prémie a sprostredkovateľského bonusu. Odškodňovacia prémia je vlastne lotéria. O najnovšom šialenstve ministra financií informuje TASR.

Návrhy Igora Matoviča putujú do parlamentu vo forme pozmeňovacieho zákona. Ak prejdú, zaočkovaní ľudia sa budú môcť prihlásiť do lotérie. Losovanie o väčšie odškodňovacie prémie by prebiehalo každú nedeľu v televízii RTVS. Menšie sumy by sa losovali každý deň. Na prémie chce Matovič vyčleniť dva milióny eur týždenne. Do losovania sa môžu zapojiť všetci očkovaní nad 18 rokov.

"Musíme odškodňovať ľudí za to, že urobia niečo, čo sa im nechce," povedal Matovič. Správa TASR neinformuje o tom, či si minister financií uvedomuje, že týmto výrokom vlastne priznal, že očkovaním ľudí vlastne poškodzuje. Odškodniť je totiž možné len za spôsobenú škodu.

Sudca Harabin ml. si opäť postavil hlavu. Návrat z Portugalska bez testu a odmietol aj pokutu!
Harabinovci sú zrejme veľmi „tvrdé palice“. Ako sa nechce podriadiť nariadeniam hygienikov expredseda najvyššieho súdu Štefan Harabin, tak sa nechce podriadiť ani jeho syn Branislav. Potvrdil to aj teraz, po návrate z epidemiologicky „nebezpečného“... Čítať ďalej
30 | 06 | 2021 | Jozef Uhlarik


Matovič však urobil z očkovania aj kšeft vo forme dohadzovania očkovancov. Jeho sprostredkovateľský bonus je založený na tom, že ten, kto presvedčí niekoho iného, aby sa dal zaočkovať, dostane od štátu odmenu. "To znamená, že aby ktokoľvek z nás, kto má schopnosť presvedčiť niekoho, aby sa zaočkoval, tak aby bol motivovaný za túto prácu, ktorú vykoná v prospech verejného blaha a verejného záujmu," uviedol Matovič.

Kto presvedčí nezaočkovaného človeka, aby sa vakcinoval, bude mať nárok na finančnú odmenu. Jej výška bude závisieť od veku človeka, ktorému očkovanie sprostredkoval. Ak ide o človeka do 50 rokov, sprostredkovateľ môže dostať 30 eur, ak do 60 rokov, môže dostať 60 eur a pri senioroch nad 60 rokov pôjde o sumu 90 eur.

Matovič tvrdí, že je pripravený na kritiku. Na námietku, že ako sprostredkovatelia sa navzájom môžu prihlásiť manžel a manželka reagoval: "Nech sa páči." Dodal, že štát to reálne nevie odkontrolovať.

Baránek: Vláda nás šikanuje kvôli svojmu špinavému kšeftu. Mali by sme si brať príklad od Britov
30 | 06 | 2021 | Tibor Sipos