Bazovský podozrieva Sakovú z machinácií pri nakladaní s financiami získanými od majiteľov motorových vozidiel
30 | 06 | 2021 I Gabriela Fedičová


"Je nepochopiteľné, že v roku 2019 mi na základe vašich pokynov ministerstvo vnútra odmietalo poskytnúť prehľad o finančných položkách a spôsobe ich prerozdelenia. V marci tohto roka som sa k uvedeným informáciám dostal v plnom rozsahu a zákonnej lehote. Mám silné podozrenie, že pravdivé a úplné informácie ste zatajovali z dôvodu neoprávnených machinácií pri nakladaní s finančnými prostriedkami získanými od majiteľov motorových vozidiel." Citát Ján Bazovský

Dopravný analytik Ján Bazovský posiela Denise Sakovej otvorený list. Zverejnil ho aj na sociálnej sieti. Denisovú Sakovú, bývalú ministerku vnútra, podozrieva z machinácií pri nakladaní s financiami získanými od od majiteľov motorových vozidiel. Dopravný analytik sa pýta a žiada odpoveď. Poslankyňu Sakovú obviňuje z vážnych porušení zákona.




Saková vraj nútila podriadených k porušovaniu zákona


"Žiadam, aby ste mne, širokej motoristickej verejnosti a hlavne, všetkým platiteľom povinného zmluvného poistenia vysvetlili nasledovnú skutočnosť," píše Bazovský. Denisu Sakovú obviňuje z toho, že ako ministerka vnútra opakovane nútila svojich podriadených, aby zatajovali alebo úmyselne neuvádzali pravdivé informácie. Tie sa mali týkať využívania finančných prostriedkov vedených na osobitnom účte ministerstva vnútra. Dopravný analytik žiadal o prístup k týmto informáciám v zmysle zákona o slobodnom prístupe k informáciám.




Kollár: Koalícia nie je o láske, ale o kompromisoch
Predseda parlamentu Boris Kollár tvrdí, že vo vláde chce zostať predovšetkým preto, aby mohol naplniť to, čo ľuďom sľúbil. Čítať ďalej
29 | 06 | 2021 | Aneta Leitmanová


Pravdivé a úplné informácie ste zatajovali z dôvodu neoprávnených machinácií

"Je nepochopiteľné, že v roku 2019 mi na základe vašich pokynov ministerstvo vnútra odmietalo poskytnúť prehľad o finančných položkách a spôsobe ich prerozdelenia. V marci tohto roka som sa k uvedeným informáciám dostal v plnom rozsahu a zákonnej lehote. Mám silné podozrenie, že pravdivé a úplné informácie ste zatajovali z dôvodu neoprávnených machinácií pri nakladaní s finančnými prostriedkami získanými od majiteľov motorových vozidiel," píše Bazovský.


"Za vašu pravdivú odpoveď vám aj v ich mene už teraz ďakujem," dodáva na záver.