Prezident Slovenskej lekárskej únie špecialistov prezradil, prečo sa nedá očkovať: "Keby to bola aspoň vakcína..."
29 | 06 | 2021 I Tibor Sipos
Prezident Slovenskej lekárskej únie špecialistov (SLÚŠ), MUDr. Andrej Janco, sa očkovať nedá. Dôvody vysvetlil jednoducho a zrozumiteľne v živom vysielaní na TA3, upozorňuje portál Ac24.

"Samozrejme, nemám dôvod meniť svoj názor, pretože dospel som k tomu na základe poznatkov. Venujem sa celý život liečeniu infekčných chorôb," odpovedal lekár Janco na otázku, či sa ešte drží svojho názoru, že vakcinácia je nebezpečná. "Keby to bola vakcína v pravom zmysle slova, tak to je iná vec, ale ono sa to podobá skôr na nejakú génovú terapiu ako na vakcináciu. Ak by sme to chceli nazvať vakcínou, museli by sme zmeniť definíciu vakcíny," šokuje lekár.

Janco ďalej zdôraznil, že cieľom je potlačiť epidémiu, teda vírus COVID-19, nie zaočkovať čo najviac obyvateľov. "Nejde tu o nejakú zručnosť, tu predsa ide aj o zodpovednosť. Ide o zodpovednosť toho, kto to indikuje, kto to urobí, ide o to, čo s tým pacientom bude ďalej, či ho vystavujeme nejakým akútnym komplikáciám - to sú veci, ktoré treba zvážiť. Nemecké úrady jasne povedali, že zomrelo okolo 3 000 ľudí v Nemecku," zdôraznil.

"Vôbec sa nehovorí o tom, koľko komplikácií to spôsobuje. Som svedkom toho, pretože vedia ľudia, že som proti takému bezhlavému očkovaniu, tak mi posielajú ľudí s komplikáciami. U nikoho nie sú priznané a dané v súvislosti s očkovaním. Prečo?" Pýtal sa lekár v živom vysielaní TA3.

Čekan: Tretia vlna pandémie už nebude taká ťažká, ako bola tá druhá
Tretia vlna pandémie už nebude taká ťažká, ako bola tá druhá. Uviedol to vedec Pavol Čekan, ktorému prezidentka SR Zuzana Čaputová udelila v nedeľu (27. 6.) štátne vyznamenanie - Rad Ľudovíta Štúra II. triedy. Tvrdí, že cena nepatrí iba jemu, ale... Čítať ďalej
29 | 06 | 2021 | tasr