Rusi sa smejú Britom: „Agenti 007 už nie sú tým, čím bývali"
28 | 06 | 2021 I Diana Zaťková
Nedeľné odhalenie „vysoko utajovaných“ dokumentov na autobusovej zastávke týkajúcich sa vpádu britskej vojnovej lode do ruských vôd neďaleko Krymu, predstavuje podľa ruského ministerstva zahraničných vecí „kopu lží“. "Kto potrebuje ruských hackerov, ak existujú britské autobusové zastávky?" opýtala sa hovorkyňa ministerstva zahraničia Maria Zacharová. 


Odhalenie čisto náhodné



Podľa BBC päťdesiatstranovú dokumentáciu súvisiacu s čiernomorskou misiou HMS Defender našiel v utorok ráno okoloidúci v hromade odpadu za autobusovou zastávkou v Kente, informuje portál RT.

Objav, ku ktorému sa mala BBC údajne dostať tesne pred stredajším incidentom, keď sa torpédoborec Spojeného kráľovstva dostal do ruských vôd, zverejnila stanica až v nedeľu. Štátny vysielateľ takmer určite musel svojej vláde povedať, čo získal, a uistiť sa, či je potrebné niečo upraviť v „národnom záujme“.

Zázračný nález však ruskí predstavitelia považovali za dosť ťažko uveriteľný. Hovorkyňa ministerstva zahraničia Maria Zacharová sa vysmiala celej afére a naznačila, že náhly výskyt dokumentov vyzeral ako nemotorný pokus o rozptýlenie situácie.

Weiss: Vláda a odborníci fatálne zlyhali. Teraz chcú strašením donútiť ľudí k očkovaniu
Výsledky riadenia pandémie sú na Slovensku katastrofálne. Vláda straší ľudí, hľadá vinníkov a zbavuje sa zodpovednosti, no mala by radšej vymeniť expertov napojených na farmafirmy, myslí si Peter Weiss. Čítať ďalej
28 | 06 | 2021 | Peter Sulek


"V skutočnosti Londýn predviedol ešte jednu provokatívnu akciu, po ktorej nasledovala kopa klamstiev, ktoré ju majú zakryť. Agenti 007 už nie sú tým, čo bývali," uviedla pre Telegraph.
Zastávky s citlivými dokumentami

Autobusové zastávky s veľmi citlivými dokumentmi, by podľa všetkého skôr mali byť terčom pretrvávajúcej paranoje, ako nepolapiteľní a všemocní „ruskí hackeri“, s pobavením uviedla Zacharovová.

"Teraz je tu otázka pre britský parlament: kto potrebuje "ruských hackerov", ak existujú britské autobusové zastávky?" opýtala sa.

Hromada dokumentov, ktorá údajne unikla z kancelárie vysokého úradníka ministerstva obrany, označila misiu torpédoborca ​​za „nevinný prechod ukrajinskými teritoriálnymi vodami“. Vojenskí stratégovia trvali na tom, že pre celý kaskadérsky kúsok mali „silný a legitímny motív“.

Novinár BBC na lodi HMS Defender: "Britská loď úmyselne narušila ruské vody"
24 | 06 | 2021 | Diana Zaťková

Britská provokácia

HMS Defender v stredu prekročil ruské teritoriálne vody pri Kryme a spustil reakciu Ruska. To na varovanie vyslalo dve hliadkovacie lode a vojenské lietadlá. Loď po tom, čo boli na ňu vypálené varovné výstrely, oblasť nakoniec opustila.

Britská armáda rýchlo poprela ruskú verziu udalostí a tvrdila, že streľba bola súčasťou plánovaného cvičenia, pričom torpédoborec iba vykonal spomínaný „nevinný prechod ukrajinskými teritoriálnymi vodami v súlade s medzinárodným právom“.

No Moskva vo štvrtok zverejnila video, na ktorom ruské plavidlá opakovane varujú a potom strieľajú varovné výstrely v smere torpédoborca.

Rusko zverejnilo video z vpádu britskej lode do blízkosti Krymu, čo vyvracia londýnsku verziu (VIDEO)
Rusko zverejnilo video, ktoré ukazuje plavidlo pobrežnej stráže, ktoré varuje loď britského kráľovského námorníctva, že narušuje štátne hranice. Následne vystrelilo varovné výstrely na britskú vojnovú loď, čím je spochybnené tvrdenie Londýna,... Čítať ďalej
25 | 06 | 2021 | Lukáš Leca