Novinár BBC sa nakazil ťažkým Covidom po zaočkovaní. Odborníci reagujú: "Nie ste jediný, tešte sa, že ste nezomrel"
28 | 06 | 2021 I Diana Zaťková
Novinár BBC Andrew Marr tvrdí, že sa nakazil Covid-19 s naozaj zlým priebehom napriek tomu, že bol úplne zaočkovaný. Vládni poradcovia tvrdia, že je to normálne a podobných prípadov sa objavuje po celom svete plno, informuje portál RT.


Vakcína nezaručí, že neochoriete



Marr v rozhovore vo svojom nedeľnom programe po týždni voľna povedal divákom, že minulý týždeň dostal Covid napriek tomu, že už má dve dávky vakcíny, a bolo to veľmi nepríjemné.“

Marr opísal svoje príznaky a opýtal sa hosťujúceho profesora Petra Horbyho, vládneho poradcu pre koronavírusy, či „nemá smolu“, že chytil vírus po úplnom zaočkovaní.

"Myslím, že nie," odpovedal Horby. Vakcíny sú podľa neho „skutočne účinné pri prevencii hospitalizácií a úmrtí. Pri prevencii infekcie sú už účinné menej. "Takže, hoci ste boli chorý, neboli ste hospitalizovaný a nedošlo k úmrtiu. A to pravdepodobne kvôli očkovaniu."

Rusi sa smejú Britom: „Agenti 007 už nie sú tým, čím bývali"
28 | 06 | 2021 | Diana Zaťková


Marr má 61 rokov a bol očkovaný začiatkom jari. Jeho prípad je jedným z tisícov po svete, keď sa úplne očkovaným ľuďom podarilo vírus chytiť bez ohľadu na vakcináciu.
Po očkovaní aj úmrtia

Dvaja americkí hostia na palube „plne zaočkovanej“ výletnej lode sa dostali na titulné stránky novín, keď mali začiatkom tohto mesiaca pozitívny test na Covid-19. Štúdia z apríla ukázala, že medzi plne zaočkovanými pracovníkmi v USA sa stále vyskytovali infekcie Covidu.

Dohromady bolo v Spojených štátoch viac ako 4100 ľudí hospitalizovaných, alebo zomreli po nakazení sa Covid-19 po vakcinácii. Nie sú k dispozícii nijaké porovnateľné údaje z Veľkej Británie, ale táto krajina má jednu z najvyšších mier zaočkovanosti na svete a od začiatku leta zaznamenáva neustále stúpajúci nárast nových prípadov.

Lavrov: "Deti na Západe sa učia, že Ježiš bol bisexuál. Je to súčasť agresívnej LGBT propagandy"
28 | 06 | 2021 | Diana Zaťková

Sloboda po vakcíne? Ani náhodou!

Aj keď sa vakcíny - aspoň v povedomí verejnosti - považujú za vstupenku do bezpečia a normálnosti, zdravotníci stále odporúčajú, aby sa dodržiavali obmedzenia.

"Ľudia sa nemôžu cítiť bezpečne len preto, že dostali dve dávky vakcíny. Stále sa musia chrániť,“ uviedla počas piatkového brífingu doktorka Mariangela Simao, asistentka generálneho riaditeľa Svetovej zdravotníckej organizácie pre prístup k liekom a zdravotným produktom.

„Ľudia musia naďalej dôsledne používať masky, byť vo vetraných priestoroch, dodržiavať hygienu rúk ... fyzickú vzdialenosť, vyhýbať sa tlačenici. Toto je stále mimoriadne dôležité, aj keď ste očkovaní,“ dodala Simao.

Brusel je za dialóg s Moskvou, proti sú iba rusofóbni trpaslíkovia Únie
Európska únia chcela dospieť k dohode s Ruskom. Ale neuspela v otvorenej európskej diskusii. Pretože malé štáty a ich politici, hnaní mediálnou rusofóbiou a často otvoreným pohŕdaním Ruskom, sa postavili proti. Trpaslíci, uplatňujúci v domácej... Čítať ďalej
28 | 06 | 2021 | Ivan Brožík