Marian Greksa o "internetových hejteroch" v službách moci
28 | 06 | 2021 I Ivan Brožík

Internetové stádo. Niektorí politici a politické strany si ho platia, mnohí stranícki adoranti vykonávajú nadprácu, aby sa "zapáčili" svojim politickým idolom. Výsledok je však rovnaký - hromadný hejt, masívne živený mainstreamom na každého, kto má nielenže iný názor na správu vecí verejných, ale dokonca si dovolí takú drzosť, že má názor vlastný.


Na Slovensku nie je veľa ľudí, ktorí sa nielen nehanbia za vlastný názor, ale ho aj verejne prezentujú. Jedným z mála je komunálny politik a hudobník Marian Greksa. Za to sa však platí - píše na sociálnej sieti umelec.

Reprofoto FB (@Marian Greksa)

Už som veľmi unavený

"Všetci viete, že som naozaj veľmi aktívny na fb. Možno je to až prehnané. A viete, že sem dávam aj veľa politických statusov, v ktorých vyjadrujem otvorene svoje názory." Píše Greksa.
Za názor sa netreba hanbiť

"Nikdy som sa za ne nehanbil a nebál sa následkov. Ale.
Nikdy som nikomu nekomentoval a nehejtoval jeho statusy na jeho stene. Buď sa mi nechce hádať, alebo mi to je jedno. Ale rozmohol sa taký nešvár, že tu mám kopec dobrákov, ktorí mi vypisujú svoje názory. Konfrontujú ich, ale väčšinou neprezradia svoje. Ani po priamej otázke." Opisuje v podstate bežný jav hejtovacích aktivít na sociálnych sieťach Marian Greksa.
Falošná identita, cudzie názory, rektoskopia

"A to nehovorím o tom, že veľa z nich má falošnú identitu. Niekedy sa aj snažím odpovedať, ale nebaví ma to. Nie sú to diskusie s argumentmi. Väčšinou sú to osobné útoky na mňa, moju prácu a sú kok..ti, ktorí si otrú papuľu aj o moju rodinu. Neviem si na to zvyknúť. Asi som už naozaj starý. Svojho času sme sa vedeli dobre pohádať v krčme, ale tam si bol každý vedomý toho, že za urážku môže dostať aj po hube. Dnes, v čase internetových dvojkilových hovien, je hrdina každý druhý." Končí svoj status marian Greksa.
Rada od novinárky

"Uprac si medzi "friends" a máš po probléme" - radí Greksovi v diskusii Anka Žitná Lučaiová.
Greksovi chýba normálna diskusia

"Áno. Ale potom sa sám uvádzam do omylu tým, že si budem myslieť, že všetci so mnou súhlasia a som vlastne neomylný. Mne proste chýba normálna slušná diskusia s argumentami. A keď ma v takej presvedčia, tak sa nechám presvedčiť rád." Argumentuje na návrh Marian Greksa.

 

Greksa: Zverejnenie tajnej správy SIS zakope koalíciu pod najhlbšiu zem a opozícia získa
Utajovanie správy SIS zo stretnutia našich desiatich najvyšších verejných činiteľov, ktorú riešili aj v parlamente, sa mnohým vôbec nepáči. Patrí k nim aj hudobník Marián Greksa. V statuse sa pýta, čo vlastne bráni zverejneniu... Čítať ďalej
30 | 05 | 2021 | Jozef Uhlárik