Progresívny teológ Prostredník: Byť svetlom sveta znamená aj podporovať očkovanie
27 | 06 | 2021 I Petra Demková

Ondrej Prostredník, teológ známy podporovaním LGBTI agendy, si našiel ďalšiu tému na svoju propagáciu. Je ňou očkovanie. Verejne vyzýva cirkvi, aby ich čelní predstavitelia vysielali verejnosti jasné signály.



Nestačia váhavé slová

Hneď na úvod príspevku na Facebooku Prostredník oznamuje, že sa s kolegami z PS obrátili na predstaviteľov slovenských cirkví. „V situácii, keď veľká časť našej populácie váha s očkovaním, očakávame aj od nich rozhodné slová na podporu očkovania. Nestačia váhavé slová o rešpektovaní slobodného rozhodnutia a o tom, že aj biskupi sú zaočkovaní,“ vyčíta Prostredník.

Ďalšia lobistka farmaceutických firiem Iveta Radičová nabáda na očkovanie.
Ozvala sa Iveta Radičová. Na srdci má zdravie a bezpečie Slovákov. „Vakcíny vraj vyvinuli príliš rýchlo, a preto nemôžu byť spoľahlivé,“ kritizuje myšlienkové pochody Slovákov. Podľa nej očkovaním sa dáva šanca životu. Čítať ďalej
27 | 06 | 2021 | Petra Demková

Ľudia sú obeťami konšpirácií

„Mnohí ľudia v prostredí cirkví sú obeťami dezinformácií o očkovaní, a preto je potrebné, aby osobnosti v cirkvách vyslali jasný signál na podporu očkovania,“ načrtol ďalší problém evanjelický teológ.
Otvorený list cirkvám

Nasleduje úryvok z otvoreného listu:

„Sme presvedčení/é, že cirkvi a veriaci a veriace v nich majú byť svetlom sveta. Dnes to znamená aj šírenie osvety o očkovaní, ktoré pomáha zachraňovať životy, a aj snahu pomôcť ľuďom zbaviť sa strachu a obáv, spôsobených často chýbajúcimi a zavádzajúcimi informáciami.

V minulosti sme boli svedkami a svedkyňami rozhodných a širokých koalícií slovenských cirkví v rôznych témach deklarovaných ako ochrana života. Nazdávame sa, že ochrana života pred pandémiou ochorenia COVID-19 očkovaním si rovnako zasluhuje rozhodné verejné stanovisko predstaviteľov a predstaviteliek cirkví, napríklad aj formou pastierskych listov.

Preto sa obraciame na ústredia slovenských cirkví a náboženských spoločností s výzvou, aby spoločným vyhlásením a pastierskymi listami, ktoré sa budú verejne čítať na omšiach a bohoslužbách v kostoloch a miestach modlitby a povzbudili svojich veriacich, aby sa dali zaočkovať proti ochoreniu COVID-19.“

Krčméry, Jarčuška aj Kalavská s manželom sa zúčastnili kongresu v Miami, ktorý sponzoroval Pfizer
Na stránke inenoviny.sk sa objavil článok aj s dokumentáciou, z ktorej vyplýva, že naši poprední vedci, ktorí v prvej línii bojujú za očkovanie, sa v minulosti zúčastňovali lukratívnych kongresov. Jedným z nich bol kongres v Miami. Účasť im platil... Čítať ďalej
26 | 06 | 2021 | Petra Demková