Hanebne ste zlyhali, odíďte konečne! Odkazuje Peter Pellegrini súčasnej vláde
27 | 06 | 2021 I Jozef Uhlarik

Prvý pracovný snem Hlasu sa venoval okrem voľby podpredsedu a štyroch členov predsedníctva aj kritike štvorkoalície. Líder Peter Pellegrini svoje vystúpenie zverejnil na sociálnej sieti.


Hlas je na politickej scéne len krátko, od 11. septembra minulého roka. Za ten čas si však získala dôveru ľudí natoľko, že vo volebných preferenciách si prakticky od začiatku drží vedúce postavenie. Určite za to môže aj jej populárny šéf Peter Pellegrini. V statuse aj v priloženom videu kritizuje súčasnú vládu. Tvrdí o nej, že musí skončiť a odísť.
Igor Matovič je človek, ktorý nemá čo robiť na slovenskej politickej scéne

„Obe vlády Igora Matoviča škodia Slovensku. Aby sa ľudia v štáte nadýchli, musia odísť. Dnes som to jasne vyjadril pred delegátmi snemu Hlas - sociálna demokracia,“ napísal v krátkom statuse Pellegrini.

„Neverili by ste, ale po pozdrave sa automaticky každou vetou ľudia pýtajú, kedy to už ukončíme,“ hovorí pred účastníkmi snemu v zostrihu videa líder Hlasu. Narážal tým na vládu súčasnej koalície. „Ľudia majú pravdu, pretože sa to dotýka ich životov a cítia na vlastnej koži, ako to v tej krajine vyzerá a ako to ide dole z kopca. Opakovať tieto smrteľné hriechy aj na tejto pôde by bolo pre nás všetkých stratou času. Veď sme o nich presvedčení aj natoľko, že sme ohlásili aj návrh na odvolanie celej vlády, ktorému bude pravdepodobne predchádzať ešte návrh na odvolanie toho najväčšieho predstaviteľa vlády. Toho skutočného, hoc teraz tieňového predsedu vlády,“ hovorí vo svojom prejave Pellegrini.



„Hlas podá návrh na odvolanie toho najväčšieho zla v Slovenskej republike. Na Igora Matoviča, pretože tento človek nemá čo robiť na slovenskej politickej scéne. Je to stelesnené zlo, ktoré škodí občanom tejto krajiny,“ skonštatoval Pellegrini za mohutného potlesku prítomných delegátov.

„Ak by som mal dôvody na odvolanie vlády zhrnúť do štyroch slov a do jediného nášho odkazu, tak by som si veľmi želal, keby odkaz z tohto snemu našej vláde znel: Hanebne ste zlyhali, odíďte konečne!“ uzatvára zostrih videa Peter Pellegrini.

Pellegrini: Koalícia tragicky zlyhala, chaos a zmätok, ktorý vytvára, škodí celému Slovensku
Strana Hlas-SD mala dnes pod Zoborom prvý pracovný snem. V Nitre sa stretlo asi 380 straníkov. Zvolia si nielen ďalšieho podpredsedu, ale aj štyroch členov predsedníctva. Prijmú základné programové tézy, ktorými sa strana bude riadiť. Čítať ďalej
26 | 06 | 2021 | Jozef Uhlarik