Pellegrini: Koalícia tragicky zlyhala, chaos a zmätok, ktorý vytvára, škodí celému Slovensku
26 | 06 | 2021 I Jozef Uhlarik

Strana Hlas-SD mala dnes pod Zoborom prvý pracovný snem. V Nitre sa stretlo asi 380 straníkov. Zvolia si nielen ďalšieho podpredsedu, ale aj štyroch členov predsedníctva. Prijmú základné programové tézy, ktorými sa strana bude riadiť.


Líder Peter Pellegrini sa ani na prvom pracovnom sneme nevyhol kritike súčasnej vlády, ktorá na Slovensku vraj spôsobuje zmätok a chaos. Celá vládna koalícia podľa neho zlyhala tragickým spôsobom. Spôsobila tiež rozvrat právneho štátu, informujú parlamentnelisty.sk.
Rušenie nemocníc a reformu súdnictva odmietajú

To, že súčasná vládna koalícia škodí celému Slovensku, je podľa Pellegriniho dôvod, prečo sa Hlas zapojil do referenda za predčasné voľby. A tiež do ohláseného návrhu na vyslovenie nedôvery celej vláde. Pre Petra Pellegriniho je jeho strana pre Slovensko lepšou, kompetentnejšou a kvalitnejšou alternatívou. Líder Hlasu v príhovore straníkom odmietol rušenie nemocníc a avizovanú reformu súdnictva. Zavrhol aj zámer daňovej reformy, pri ktorej sa má zvýšiť DPH na 25 percent. Pellegrini zdôraznil, že Hlas nikdy nespochybňoval očkovanie proti COVID-19. „Vyzývam ľudí, ktorí sa chcú dať zaočkovať, aby tak urobili čím skôr. A rovnako zdôrazňujem, že nikto do očkovania nemôže nútiť tých, ktorí tento spôsob ochrany zdravia z rôznych dôvodov odmietajú,“ povedal Pellegrini.

Predseda Hlasu povedal, že strana predstaví konkrétny program na jesennom sneme. Postavený bude na piatich pilieroch, ktorých cieľom bude sociálne spravodlivé, zdravé, zelené, bezpečné a moderné Slovensko. „Máme už teraz pripravené konkrétne vízie pre oblasť dostupného bývania, podpory inovácií, či dlhodobú stratégiu rozvoja vidieka, ale aj oblasti športu, ktoré predstavíme pravdepodobne hneď začiatkom jesene. V najbližších mesiacoch budeme ďalej intenzívne pracovať na programe v oblasti dlhodobej zdravotno-sociálnej starostlivosti, kultúry a ďalších,“ uviedol šéf strany.

Sulík hazardným hráčom: Stavím sa, že Pellegrini nebude víťazom riadnych volieb!
Riadne parlamentné voľby sú síce ešte ďaleko, no predčasné tu môžu byť „co by dup“. V prieskumoch preferencií jednotlivých strán zatiaľ jasne dominuje strana Hlas-SD, no šéf liberálov Richard Sulík si myslí, že v prípade riadnych volieb nebude... Čítať ďalej
19 | 06 | 2021 | Jozef Uhlarik

Hlas má už vyše tritisíc členov

Pellegrini okrem iného avizoval zavedenie ekonomického štartovacieho balíčka pre absolventov škôl, zvýšenie príspevku pri narodení dieťaťa, materskej dávky i rodičovského príspevku. Hlas má aktuálne vyše tisíc členov, do Nitry ich z celého Slovenska prišlo okolo 380. Hlas, ktorý sa v prieskumoch verejnej mienky dlhodobo umiestňuje na prvom mieste, by po prípadných predčasných voľbách obsadil v parlamente 39 poslaneckých miest. Jeho predseda Peter Pellegrini zároveň patrí k najdôveryhodnejším politikom na Slovensku a podľa prieskumu, mu dôveruje až 44 percent opýtaných.

Ľudia nikdy zradu neodpúšťajú. Nemal by na to zabúdať ani Pellegrini, varuje Iza Bela
Najnovší prieskum verejnej mienky poriadne zamiešal karty a preferencie poitických strán. Nálady voličov sa začínajú zásadne meniť. Veď kto by čakal, že sa na prvé dve priečky dostanú Hlas a Smer? Nad preferenciami sa zamýšľa v statuse aj Iza... Čítať ďalej
08 | 06 | 2021 | Jozef Uhlarik