Neskoro, trápne a smiešne! Hovorí aj o dnešných odborárskych protestoch Ján Baránek
26 | 06 | 2021 I Gabriela Fedičová
"Odborári dlhodobo zlyhávajú. 26. júna protestovať ani nemuseli. Mali sa ozývať a protestovať omnoho skôr. Keď sa tu siahalo na práva zamestnancov, malých podnikateľov, živnostníkov. Čo teraz idú protestovať? Je to trápne, neskoro a smiešne. Ako keď máte mŕtvolu, ktorá sa už rozkladá a príde tam s hučiacimi sirénami sanitka. A idú zachraňovať mŕtvolu. Toto sú naši odborári. Lepšie by urobili, keby doslova držali hubu aj naďalej. Takto akurát upozornia obyvateľov na to, že doteraz nerobili nič." Citát Ján Baránek

Na dnešný protest odborárov má politický analytik Ján Baránek kritický názor. V rozhovore ho priniesol portál Parlamentné listy. Okrem odborárskych protestov odpovedal aj na otázky ohľadom očkovacej kampane, do ktorej sa zapojila aj prezidentka Zuzana Čaputová.

Baránek: Stratil som ilúzie o ľuďoch ako o mase. Nezaslúžite si štát, slobodu, volebné právo
"Pseudovedci vypisujú kraviny, robia semafory, sprostosti. Tu je zákaz, tam je povolené. Každý deň tvrdíte iné a štvrtý deň urobíte úplne iné. Za hurónskeho pokriku tu robíte chaos s podporou vášho náčelníka. Som znepokojený tým, že vám to ľudia... Čítať ďalej
18 | 06 | 2021 | Gabriela Fedičová

Prezidentka je prezidentkou všetkých občanov. Nielen zaočkovaných

Výhrady k očkovaniu sú podľa Baránka legitímne. Poukazuje na to, že dôvodom je hlavne to, že Európska lieková agentúra (EMA) vakcíny schválila podmienečne.

"Je prezidentkou všetkých občanov. Aj tých, čo sa očkovať nechcú. Prezidentka nemala prijať účasť na tejto hre, kde budeme oddeľovať očkovaných a neočkovaných. Obavy z očkovania sú opodstatnené. Ona to musí dobre vedieť. Podľa mňa robí presný opak toho, čo by robiť mala. A dokazuje, že je nekvalifikovanou prezidentkou, že sa prezidentkou stala osoba, ktorá na to nemá mentálnu ani odbornú výbavu, čo ja tvrdím stále," hovorí v rozhovore pre portál Parlamentné listy Baránek.
Za Sputnik V je zodpovedný Igor Matovič

Podľa Baránka je za Sputnik V zodpovedný Igor Matovič a mal by prevziať zodpovednosť. "Mal by ísť príkladom, lebo on tu prvý vyžadoval hmotnú zodpovednosť politikov. Jeho argument, že sa tu bojovalo proti Sputniku, a preto ho nikto nechce, je hlúposť. Politik sa predsa pri verejných nákupoch vakcín nemôže riadiť prieskumom verejnej mienky a podľa toho robiť niekoľkomiliónové kontrakty. To spraví len blázon, ale zas – on je blázon," myslí si Ján Baránek.

Povinné očkovanie? A kde na to chcete zobrať právny rámec? pýta sa Pellegrini
Slovensko prípravu na druhú vlnu pandémie COVID-19 doslova prespalo, preto vláda teraz zvažuje rôzne opatrenia. Napríklad aj to, že sa ľudia budú musieť dať povinne zaočkovať. Táto myšlienka však naráža na odpor. Čítať ďalej
25 | 06 | 2021 | Jozef Uhlarik

U nás nie je politická kultúra, skôr politická nekultúra

Igor Matovič by podľa Baránka mal odísť preč. "U nás sa odstupuje len vtedy, keď si niekto potrebuje zachrániť kožu a mať imunitu v parlamente," tvrdí Baránek. Poukazuje na ministra Krajniaka.

"Vo vláde máme plagiátorov. A čo sa týka preberania zodpovednosti alebo politickej kultúry prevrátené hodnoty. Čím väčší podvodník alebo plagiátor, tým má pozíciu akoby istejšiu. V oblasti politickej kultúry tu máme úplnú anarchiu," dodáva na záver rozhovoru pre portál Parlamentné listy.

Z Makóa sa nestal kajúcnik zadarmo. Za hodnotnú službu si zaslúžil odmenu, tvrdí Bestro
26 | 06 | 2021 | Gabriela Fedičová