Baránek: Stratil som ilúzie o ľuďoch ako o mase. Nezaslúžite si štát, slobodu, volebné právo
18 | 06 | 2021 I Gabriela Fedičová

"Pseudovedci vypisujú kraviny, robia semafory, sprostosti. Tu je zákaz, tam je povolené. Každý deň tvrdíte iné a štvrtý deň urobíte úplne iné. Za hurónskeho pokriku tu robíte chaos s podporou vášho náčelníka. Som znepokojený tým, že vám to ľudia zožrali, že osprosteli do tej miery, že veria tomu, že keď prekročia hranice okresov, tak sa zrazu dostali do vyššieho rizika nakazenia." Citát Ján Baránek.


Video politického analytika Jána Baráneka sa objavilo na kanály youtube pred pár hodinami a už má 17 585 zhliadnutí. Politický analytik v ňom ostáva verný svojmu štýlu a servítku si pred ústa nedáva. Obsah nie je žiadnou analýzou s východiskami. Venuje sa v ňom hlavne cestovaniu a protipandemickým opatreniam, ktoré počas cestovania platia.

V úvode spomenie aj snahu o odvolávanie ministra vnútra Romana Mikuleca. Predpokladal, že odvolaný nebude.  Viac ho ale zaujal postoj rodinných príslušníkov Pčolinského. "Zaprieť brata, manžela, kvôli nejakej politickej fatamorgáne je úbohé, toto by som nedokázal. Túto mieru úbohosti. Vyriešili to tak, že tam neboli, ale je to jedno. Všetci sme vedeli, prečo tam neboli. Dobrá žumpa a padnúť do nej, neviem neviem...," komentuje.

Kim Čong-un priznal, že KĽDR má málo potravín. Kilo banánov tu vyjde v prepočte cez 40 eur
Severokórejský vodca Kim Čong-un na straníckom stretnutí priznal, že krajina čelí nedostatku potravín kvôli malým výnosom v poľnohospodárstve. Zem vlani zasiahli silné tajfúny nasledované záplavami, informuje Aktuálne. Čítať ďalej
18 | 06 | 2021 | Tibor Sipos

Reportáž zo železnice

Reportáž nemenovanej televízie zo železnice prirovnal vo videu obsahom ku kultúrnej revolúcii v Číne. Diváci, medzi ktorými bol aj Baránek sa v reportáži dozvedeli, že ak vlak, v ktorom je aj jedálenský vozeň prechádza z okresu napríklad zeleného, do ružového, tak aj vo vlaku začínajú platiť opatrenia pre ružový okres. A tým pádom v ňom platí aj zákaz podávania jedál a nápojov.
Hovadiny múdrych hláv

"Tu sa už nebavíme o hrozbe vírusu, ani o pandémii. Tu sa bavíme o tupom dodržiavaní nariadení. A ja nechápem, aké hovädo, primitív, mentálny žobrák dokáže niečo také vymyslieť. A prečo televízia neurobí reportáž o tom, že na železnici ľuďom prepína. Dajú slovo pasažierom, aj posádke, ktorá so zväzáckym zanietením hovorí o tom, ako sa veľký problém rieši, akí sme zodpovední, ako sa chránime," hovorí.

Príklad hlúposti a príklad toho, ako sa to nemá robiť. A ako sa to nemá vysvetľovať. Spravia kladnú reportáž pre mentálnych invalidov, ktorí toto vymysleli a zároveň aj pre tých, ktorí toto praktizujú.

Bývalá Lipšicova právna kancelária bude inkasovať za špicľovanie zamestnancov ministerstva
Ministerstvo pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR bude platiť právnickej kancelárie, ktorej partnerom bol aj Daniel Lipšic, za špicľovanie zamestnancov tohto ministerstva. Zmluvu stihol podpísať ešte minister Ján Mičovský pred svojou demisiou.... Čítať ďalej
18 | 06 | 2021 | Gabriel Matta

Čo všetko sme ochotní akceptovať?

"Stratil som ilúzie o ľuďoch ako o mase. O tej mase o ktorej hovoril aj Freud. Inteligencia tej masy je nižšia ako inteligencia ktoréhokoľvek jednotlivca náhodne vybraného z masy. Kritické myslenie sa vytratilo. Vizitka pre nás, aj keď to definujem ako masu je katastrofálna," dodáva.

"Nezaslúžite si štát, slobodu, volebné právo. Ani aktívne, ani pasívne. Žiadnu formu slobody. Iba idiot na túto hru pristane. Vnútorne viete, že je to sprostosť, kravina, že to nemá nič spoločné s logikou. A nehovorím to v zlom. Človek, ktorý niečo také akceptuje, si nezaslúži občiansku slobodu. Pretože toto ohlúpnuté, ustráchané zbabelé stádo pôjde voliť a rozhoduje aj o mojej budúcnosti. A ako ja prídem k tomu, aby vaša masa rozhodovala o mne?" Pýta sa v závere.

Becík sa opäť búri: Chcem vedieť, koľko zarobili Matovičovi ľudia na testovaní a MOM-kách! (VIDEO)
Branislav Becík je známy svojím kritickým postojom k súčasnej vládnej garnitúre, ktorá sa, podľa neho, vôbec nespráva tak, ako to pred voľbami ľuďom sľubovala. Podľa starostu Dvorov nad Žitavou predtým vodu kázali a teraz víno... Čítať ďalej
18 | 06 | 2021 | Jozef Uhlarik