Z Makóa sa nestal kajúcnik zadarmo. Za hodnotnú službu si zaslúžil odmenu, tvrdí Bestro
26 | 06 | 2021 I Gabriela Fedičová
"Ak chcete dobré služby, musíte si siahnuť poriadne hlboko do vrecka. A ak ste zrovna vladárom, môžete siahnuť aj do vreciek svojich poddaných a služby zaplatiť z ich peňazí. Je to síce protizákonné, nemorálne a totálne nemiestne, ale vás to ako mocichtivého a pomstychtivého človeka, ktorý má naviac podľa všetkého psychické problémy, absolútne nezaujíma." citát Robert Bestro

"Snáď sme si nemysleli, že Makó tie veci hovorí zadarmo." Takto sa začína príspevok Roberta Bestru, predsedu Mladých sociálnych demokratov na sociálnej sieti.
Makó bol nominantom bývalej vlády iba do chvíle, kým ho Matovič politicky nedosadil do SIS

"Hra Igora Matoviča (OĽaNO) a Richarda Sulíka (SaS) v parlamente bola o tom, prečo by mali vyvodzovať zodpovednosť za nominanta bývalej vlády." Píše Bestro.

V statuse na Facebooku priznáva, že Makó reálne pôsobil na vysokej štátnej funkcii za bývalej vlády. A zdôrazňuje, že iba do chvíle, kým ho Matovič politicky nedosadil do SIS. Odvoláva sa na znalosť pomerov. "Za to, čo robil dovtedy a zjavne to malo trestnoprávny rozmer, si má zodpovedať len on sám. Za to, ako s ním bolo narábané po nástupe tejto vlády a po naštartovaní spolitizovaných procesov proti opozícii, už zodpovedá táto vláda," píše.

Kriviť právo, hoci aj v záujme dobrej veci, je neprípustné, varuje právnička Laššáková
Proti schvaľovaniu rozličných „nezmyslov“ v europarlamente sa postavila v najnovšom statuse aj právnička Judita Laššáková. Kriviť právo v záujme dobrej veci je neprípustné, varuje. Čítať ďalej
25 | 06 | 2021 | Jozef Uhlarik

Ide o peniaze

"Makó mal výmenou za výpovede proti opozícii získať teplé miesto v SIS. SIS mala za jeho prijatie zinkasovať až 20 miliónov eur. To, či bol Makó reálne v SIS, musíme aj teraz považovať za utajovanú skutočnosť, ale šepkajú si to už aj vrabce na streche," vysvetľuje.

Bestro poukazuje ďalej na reálne navýšený rozpočet SIS a to presne o 20 miliónov, ktoré mal Matovič sľúbiť. Aj na verejné obstarávanie Slovenskej pošty, v rámci ktorého má firma LAMA, zjavne nazvaná po Lajovi Makóovi, zarobiť až 9,5 milióna eur. Strážnu službu má pre poštu vykonávať vo všetkých troch častiach Slovenska. "Urobil vláde takú hodnotnú službu, že si zaslúžil odmenu," píše.
Nominant, kajúcnik a spojenec súčasnej vlády

Makó je podľa Bestra od chvíle prekročenia prahu SIS nominantom súčasnej vlády. "Je to ich nominant, kajúcnik a spojenec. Navýšenie rozpočtu pre SIS alebo zákazky pre spoločnosť LAMA sú všetko kroky tejto vlády. Nie sú to kroky opozície ani kroky Makóa. Sú to kroky vlády HegeroMatoviča v prospech Makóa," vysvetľuje.
Fakty sú fakty  divadlo nepomôže

"Matovič so Sulíkom síce môžu hrať divadielko, ale fakty sú fakty. Obidva tieto finančné pohyby by mohli byť úplnou náhodou možno v jednom z miliónov vesmírov a pravdepodobnosť, že by to bol práve ten náš, je prakticky nulová," dodáva na záver.

Spojené štáty potvrdili súvislosť medzi zápalom srdca a očkovaním mRNA vakcínami
25 | 06 | 2021 | Tibor Sipos