Laššáková: Prezidentka sa pri referende občanom obrátila chrbtom a teraz chce, aby ju počúvli
26 | 06 | 2021 I Petra Demková

„Pani prezidentka, vy ste sa cca 600 000 voličom obrátili chrbtom a dali ste ich podpisy do šuflíka a teraz chcete od nich, aby vás počúvli?! Porušili ste ich práva, zadupali do zeme princíp pôvodu moci v štáte a teraz chcete od nich službičku?“ pýta sa prekvapene Laššáková v súvislosti s očkovacím apelom prezidentky.



MZ SR je vraj kvôli očkovaniu v panike

„Vraj je panika na ministerstve zdravotníctva a tá celkom dobre odzrkadľuje zdesenie na Ústavnom súde SR, ktorý si láme hlavu nad tým, ako má zdôvodniť úplné pošliapanie ústavných princípov a pevných základov demokracie označením referenda o vypísaní predčasných volieb za protiústavné,“ informuje v príspevku na Facebooku právnička. Dodáva, že zaočkovanosť je u nás na úrovni 30 %. „To je málo a je nutné zvýšiť zaočkovanosť populácie,“ pripomína Laššáková.

Už to začína! Dekan univerzity v Košiciach chce študentom podmieňovať výučbu vakcínou!
Na neuveriteľnú skutočnosť upozornil Miro Heredoš. Toho na list, ktorý rozposlal dekan študentom aj pedagógom, upozornili študenti. Dekan oznamuje, že sa otvára zimný semester prezenčnou formou a „očakáva zaočkovanosť oboma dávkami“.... Čítať ďalej
25 | 06 | 2021 | Petra Demková


„Keďže sa aj Rada Európy a aj Európska únia vyjadrili, že je nutné dodržať zásady materiálneho právneho štátu a hlavne proporcionalitu, nikto si zatiaľ netrúfa predkladať návrh zákona o povinnom očkovaní, keďže obe medzinárodné organizácie odmietli povinné očkovanie proti ochoreniu Covid-19. Takže niektorým slovenským mudrcom nezostáva iné ako strašiť, vyhrážať sa alebo inak manipulovať verejnú mienku“ hodnotí Judita Laššáková.
Politici aj prezidentka sú zúfalí

Podľa Laššákovej medzi politikmi zavládlo úplné zúfalstvo. „Vyjadrenia politikov, medzi nimi aj prezidentky SR, ktorá skáče z jedného média do druhého a prehovára občanov, aby sa dali zaočkovať. Ona prehovára lídrov opozície, aby vystúpili aj oni a vychválili očkovanie proti Covid-19,“ pripomína právnička. Podľa nej Čaputová nevie čítať politiku ani nálady obyvateľstva. „Ak by teraz tí dvaja, ktorí vyzývali občanov na zber podpisov za vypísanie referenda na vyvolanie predčasných volieb, začali prehovárať ľud na povinné očkovanie, lebo si to pani prezidentka želá, stratili by voličov,“ píše právnička a upozorňuje, že ani Pellegrini, ani Fico, nie sú politickí analfabeti ani idioti aby to robili.
Prezidentka sa v minulosti občanom obrátila chrbtom.

„Mimochodom, pani prezidentka, vy ste sa cca 600 000 voličom obrátili chrbtom a dali ste ich podpisy do šuflíka a teraz chcete od nich, aby vás počúvli?! To ako fakt?! Porušili ste ich práva, zadupali do zeme princíp pôvodu moci v štáte a teraz chcete od nich službičku? Keď je každému jasné, že ani dve tretiny zdravotníkov sa nenechali zaočkovať?“ pýta sa prezidentky Laššáková. Všíma si aj klesajúce preferencie dôveryhodnosti prezidentky. Tie sú podľa nej „asi odpoveďou na to, ako hodnotia občania jej prácu.“

Toto je Čaputovej koniec. Skončí presne tak ako jej predchodca Kiska, tvrdí Ľuboš Blaha
Podpredseda Smeru sa rozhodol, že pre zmenu nebude útočiť na koalíciu, ale na hlavu štátu. Tá to síce od neho už párkrát „schytala“, no tentokrát jej v statuse predpovedá Ľuboš Blaha temnú budúcnosť, podobnú jej predchodcovi. Čítať ďalej
25 | 06 | 2021 | Jozef Uhlarik

Ministerstvo zdravotníctva prosí novinárov o pomoc

Známa právnička má informácie od dobrého a tajného zdroja, že „ministerstvo zdravotníctva si urobilo stranícku schôdzu či politické školenie mužstva so šéfmi slovenských médií, aby zvýšili propagáciu očkovania". Podľa Laššákovej tam odzneli také perly, ako „delta variantu sa nevyhneme“, „treba zvýšiť zaočkovanosť populácie na 90 %“ a podobne".

"Skrátka minister a štátni tajomníci apelovali na novinárov, aby zvýšili povedomie ľudí o nevyhnutnosti očkovania. Vidno, že miera zúfalstva stúpa. No vidno aj to, že si nedovolia zmeniť dobrovoľné očkovanie s experimentálnou vakcínou na povinné. Zatiaľ!“ myslí si právnička.
Predčasné voľby ÚS nemôže dopustiť

Podľa nej sa štát usiluje maskovať pred zahraničím zlyhanie nafukovaním čísel pomocou očkovania detí vo veku od 12 do 18 rokov. „Ak by tieto riadky písal konšpirátor, tvrdil by, že tých 30 % je vzorka voličov, ktorí ešte veria prezidentke a vládnej koalícii. V takejto konštelácii preferencií by si súčasný režim nemohol dovoliť vypísať predčasné voľby. Nielenže by padol, ale všetky zvrátenosti, ktoré zaviedol, by padli s ním,“ upozorňuje Laššáková.

„Takže kuloárne reči, ktoré sa šíria z Košíc, že Ústavný súd SR zamietne referendum o predčasných voľbách, sú viac než pravdivé. Referendum nebude, lebo by bolo úspešné a voľby by vyhrali tí, ktorí vadia tým, ktorí sú teraz pri moci a ich prisluhovačom. Odísť teraz si ešte nemôžu dovoliť,“ ukončila status Judita Laššáková.

A je to tu. Lengvarského odborník presviedča, že povinné očkovanie je jediné riešenie
Odborník z IZA Martin Pavelka pokladá povinné očkovanie za jediné riešenie súčasnej situácie. Myslí si, že okrem očkovania by mali mať ľudia po návrate z dovoleniek na hraniciach pri sebe ešte aj negatívny PCR test. Čítať ďalej
25 | 06 | 2021 | Peter Sulek