Smrť 13-ročného chlapca po očkovaní vakcínou Pfizer
25 | 06 | 2021 I Ingrid Vrabcová

Twitter zablokoval účet americkému spravodajskému webu, ktorý informoval o smrti 13-ročného chlapca po očkovaní vakcínou Pfizer.


Twitter zablokoval účet amerického konzervatívneho spravodajského webu. Dôvod? Správa uverejnená na Twitteri o 13-ročnom chlapcovi, ktorý zomrel tri dni po zaočkovaní proti koronavírusu, informuje epochtimes.de.


Twitter nedávno zablokoval účet amerického konzervatívneho spravodajského webu po tom, čo informoval o žene, ktorá na Twitteri písala o úmrtí svojho 13-ročného synovca. Zomrel tri dni po podaní druhej dávky vakcíny od spoločnosti Pfizer.


Dystopické a znepokojujúce: Technologická cenzúra spája vedcov s konšpirátormi
YouTube sa postavil do pozície svetového policajta pri šírení informácií o Covid-19. Snaži sa umlčať hlasy vysoko rešpektovaných odborníkov. To má pre nás všetkých nebezpečné následky, pretože skepticizmus a kladenie otázok nás približujú bližšie k... Čítať ďalej
20 | 05 | 2020 | Mário Martinka

„Naša rodina je zničená,“ napísala Tami Buragesová v tweete, ktorý však už medzičasom vymazala. Bola za očkovanie a dala tiež zaočkovať svojho syna, ale jej synovec Jacob je teraz mŕtvy.



Obeťou nevinné dieťa

"Verím, že vakcína zachráni milióny životov. Ale má byť každé nevinné dieťa obetným baránkom v tomto úsilí?“ uviedla Tami na Twitteri. „Keby Jacob nedostal druhú dávku vakcíny, mohol podľa mňa dnes ešte žiť.“


Tami správu na Twitteri medzičasom vymazala, pretože médiá „spolitizovali“ smrť jej synovca. To spôsobilo jej rodine ešte väčšiu bolesť.


ODHALENIE: Nemecká tajná autocenzúra bol odhalená
Nový prieskum o autocenzúre v Nemecku ukázal, že Nemci v zarážajúcej miere cenzurujú svoj vlastný prejav. Na otázku, či je možné "sa na verejnosti slobodne vyjadrovať," odpovedalo "áno" len 18% opýtaných. Pre porovnanie 59% Nemcov uviedlo, že v... Čítať ďalej
21 | 07 | 2019 | Fero Samil

„Omylom“ zablokovaný účet

Hovorca Twitteru potvrdil , že účet National File bol vraj „omylom“ zablokovaný na 12 hodín. Konzervatívna platforma informovala o prípade Tami Buragesovej. Krátko na to bol účet National File na Twitteri zablokovaný. Medzičasom bol už opäť obnovený.



WHO zatiaľ nechce, aby sa očkovali deti

Podľa WHO by sa vakcíny proti covidu zatiaľ nemali podávať deťom. Poradné grémium odporučilo Centrám na kontrolu a prevenciu chorôb, aby sa vakcínou Pfizer očkovali len deti nad 12 rokov.


„Deti by sa v súčasnosti nemali očkovať,“ uvádza sa na webe WHO v súvislosti s vakcínami proti Covid-19.


Hovorca WHO pre The Epoch Times povedal, že „je treba viac dôkazov o použití rôznych vakcín proti Covid-19 u detí, aby sa mohli poskytnúť všeobecné odporúčania týkajúce sa očkovania detí proti koronovírusu“.


Šokujúce odhalenie dvoch pracovníkov Facebooku: Takto sa cenzurujú politické názory
Facebook zhoršuje “viditeľnosť“ kritických komentárov o koronavíruse, aj keď sú vecne správne. Tieto informácie „prihrali“ americkému odhaľovaciemu portálu Project Veritas informátori pracujúci pre spoločnosť Facebook. Jeden z informátorov bol... Čítať ďalej
15 | 06 | 2021 | Ingrid Vrabcová

„Štúdie o vakcínach pre deti stále prebiehajú a WHO bude aktualizovať svoje odporúčania, ak si dôkazy alebo epidemiologická situácia budú vyžadovať zmenu politiky,“ uviedol hovorca.


V máji americký Úrad na kontrolu potravín a liekov vyhlásil očkovaciu látku Pfizer proti Covid-19 za bezpečnú pre deti vo veku nad 12 rokov. Na stretnutí Poradného grémia úradu  v polovici júna sa však odborníci nezhodli, či sa vakcína má podávať deťom.



Skeptický postoj k vakcínam proti covidu pre deti

Niektorí členovia grémia, ktorí sú skeptickí k detským vakcínam, uviedli, že sú znepokojení výsledkami izraelských vedcov. Po podaní vakcíny Pfizer bol zaznamenaný zvýšený počet zápalov srdcového svalu (myokarditída) u mužov vo veku 16 až 30 rokov.


Vzhľadom na obavy z možnej súvislosti medzi vakcínami mRNA, ako sú vakcíny Pfizer alebo Moderna, a myokarditídou u detí, si Cody Meissner, člen grémia a profesor pediatrie na Lekárskej fakulte Univerzity Tufts, myslí, že  americké úrady by mali počkať.


Úrad pre tlač a informácie ministra obrany Naďa určuje, ktorému z "našich" médií možno zaplatiť reklamu
Ministerstvo obrany je ústredný orgán štátnej správy SR pre zabezpečenie obrany Slovenskej republiky. Naďovo ministerstvo obrany sa však začalo starať do financovania médií. „Rezort obrany odporúča motivovať inzerujúce spoločnosti k tvorbe... Čítať ďalej
09 | 06 | 2021 | Ivan Brožík

„Predtým, ako začneme očkovať milióny tínedžerov a detí, je dôležité zistiť, aké sú následky,“ zdôraznil Meissner na zasadnutí grémia.



Kritika kvôli blokovanou účtov na Twitteri

Pred niekoľkými týždňami bol dlhodobo na Twitteri zablokovaný aj účet Naomi Wolfovej, bývalej asistentky volebnej kampane Billa Clintona . Twitter to pre médiá zdôvodnil tým, že šírila dezinformácie o vakcínach proti Covid-19.


Twitter a jeho výkonný riaditeľ Jack Dorsey v posledných mesiacoch kvôli takémuto postupu čelia ostrej kritike, uzatvára epochtimes.de.


Pred rokom konšpirácia, dnes fakt? Senátor obviňuje Facebook, že na pokyn vlády cenzuroval správy o Covid-19
Americký senátor Ted Cruz obvinil Facebook z pôsobenia ako „štátnej agentúry“ počas pandémie Covid-19 v prospech vládnych a zdravotníckych pracovníkov, ako je Anthony Fauci. Uviedol, že toto správanie by malo mať právne dôsledky, informuje portál... Čítať ďalej
07 | 06 | 2021 | Diana Zaťková