Pribudli ďalšie tri prípady delta variantu nového koronavírusu
24 | 06 | 2021 I tasr

Na Slovensku sa laboratórne potvrdila prítomnosť delta variantu nového koronavírusu v ďalších troch prípadoch. Osoby neboli zaočkované. Informovala o tom hovorkyňa Úradu verejného zdravotníctva (ÚVZ) SR Daša Račková.


"Osoby neboli zaočkované, boli bez príznakov, prišli z krajiny mimo Európskej únie a po príchode na Slovensko išli do domácej karantény. Úzke kontakty neboli identifikované," spresnil hlavný hygienik SR Ján Mikas.

Pripomenul, že delta variant nového koronavírusu už začína dominovať v mnohých európskych krajinách. "Je, bohužiaľ, omnoho infekčnejší ako alfa variant, ktorý sa presadil u nás. Jedine očkovanie je riešením. So všetkou pokorou vyzývam spoluobčanov, aby rešpektovali pandemické opatrenia, najmä pri príchode zo zahraničia," zdôraznil Mikas.

V krajine sú aktuálne celkovo štyri laboratórne potvrdené prípady delta variantu. Všetky osoby boli nezaočkované.

Strašiť sa nedáme! Lekár vyzýva k protestom pred domami farmalobistov Krčméryho, Jarčušku a ďalších
Nikým nevolené konzílium odborníkov pre nás znovu pripravuje sprísňovanie opatrení a zároveň tvrdú diskriminináciu neočkovaných. To, aké je očkovanie u nás "dobrovoľné" si zažili už mnohí. No prečo neustále trváme na prísnych pravidlách, keď... Čítať ďalej
24 | 06 | 2021 | Diana Zaťková