Š. Harabin spomína na 22. jún 1941: Celá Európa bola nasadená na likvidáciu Slovanov
22 | 06 | 2021 I Petra Demková

„S cieľom genocídy Slovanov bez vyhlásenia vojny pred 80 rokmi, 22. júna 1941 zaútočilo Nemecko na Sovietsky zväz,“ pripomenul na Facebooku Štefan Harabin. Vidí paralelu medzi tým, čo sa stalo pred 80 rokmi a tým, čo sa deje v Európe dnes.



Dnešné konanie NATO

„Dnešná dislokácia vojsk NATO na hraniciach Ruska iba opakuje situáciu pred 22. júnom roku 1941,“ napísal Štefan Harabin. „Celý personálny, zbrojársky, ekonomicko-energeticko-zdrojový potenciál kontinentálnej Európy bol 22. júna 1941 nasadený na likvidáciu Slovanov,“ dodal.

Pred 80 rokmi, 22. júna 1941 zaútočilo Nemecko na Sovietsky zväz. Útok sa začal bez vyhlásenia vojny.
Pred osemdesiatimi rokmi, 22. júna 1941 Nemecko vierolomne prepadlo ZSSR. Hitler rozhodol o útoku na Zväz sovietskych socialistických republík (ZSSR) a dal mu pomenovanie Operácia Barbarossa. Bolo to kódové označenie pre inváziu vojsk Osi do... Čítať ďalej
22 | 06 | 2021 | Prevzatý článok / Imrich Kovačič


„Nepripomína vám to aj momentálny stav v Európe, keď vojská štátov NATO boli dislokované na hraniciach Ruska pod vymyslenými zámienkami?“ pýta sa.
Cieľ? Genocída Slovanovw

„S cieľom genocídy Slovanov bez vyhlásenia vojny pred 80 rokmi, 22. júna 1941 zaútočilo Nemecko na Sovietsky zväz. Os Berlín-Rím-Tokio operáciou Barbarossa aktivovala Veľkú vlasteneckú vojnu všetkých národov ZSSR proti fašizmu a nacizmu. V tom čase Nemecko už nemalo na území kontinentálnej Európy nepriateľov, lebo porazilo Nórsko, Francúzsko aj krajiny Beneluxu. K Nemecku sa pripojilo aj Fínsko, Rumunsko, Maďarsko, Chorvátsko a Slovensko. Vojne proti ZSSR sa ako jediné z nemeckých spojencov vyhlo Bulharsko,“ pripomenul bývalý minister spravodlivosti minulosť.

„Pred útokom na ZSSR boli do 22. júna 1941 vytvorené štyri armádne skupiny s celkovým počtom 157 divízií a 12 brigád. Z hľadiska strategickej rezervy sa zoskupenie pre operácie na východe skladalo z 183 divízií a 13 brigád,“ pridal na záver fakty Š. Harabin.

Mesík: O rusko-nemeckej spolupráci v prvej tretine vojny moskovská štátna mytológia dodnes mlčí
Dnešok sa zapísal do histórie útokom Nemecka na Sovietsky zväz. Túto čiernu škvrnu vo svetovej histórii si v statuse všíma aj občiansky aktivista Juraj Mesík. Čítať ďalej
22 | 06 | 2021 | Jozef Uhlarik