Hrôza: Za týranie synčeka Martinka žiada prokurátor pre jeho brutálneho otca trest 12 rokov
22 | 06 | 2021 I Jozef Uhlarik

Otcovi tyranovi hrozí až 12 rokov za mrežami. Toľko žiada prokurátor pre Mareka, ktorý doma týral a napokon brutálne dobil svojho vtedy 4-ročného synčeka Martinko. Dieťa skončilo s vážnym poranením v nemocnici a zrejme bude mať trvalé následky.


Otrasný prípad, ktorý šokoval celé Slovensko, sa stal 25. novembra 2019 v dome v obci Hronec neďaleko Brezna. Martinko po brutálnej otcovej bitke takmer prišiel o život a v nemocnici strávil dlhé týždne. Podstúpil tri operácie hlavy. Prepustili ho z nemocnice až 24. januára 2020. Ako informuje portál noviny.sk, o osude otca rozhodne v najbližších dňoch brezniansky súd.
Prokurátor pre otca tyrana navrhuje trest 12 rokov a 4 mesiace

Pre tyrana Mareka žiada prokurátor trest na 12 rokov a 4 mesiace. Zdroj: FB / Monika K.


Marek, ktorý mal doma štyri deti, svojho synčeka bíjaval pravidelne, no jeho manželka Monika to nikdy nenahlásila polícii. Iba sa týraniu malého chlapčeka prizerala. „Prežil hrôzy, aké sa nedajú vôbec opísať,“ povedala vtedy so slzami v očiach chlapčekova babka Jana, u ktorej bol po zverení súdom do júna 2019. Jeho otec ho totiž brutálne zmlátil aj takmer rok predtým, 18. decembra 2018, lenže vtedy Martinko ležal s vážnymi zraneniami v breznianskej nemocnici. Aj po poslednej bitke, keď takmer zomrel, súd zveril Martinka do opatery babke Jane, u ktorej je doteraz. Prokurátor žiada pre Mareka za to, čo Martinkovi spravil, 12 rokov za mrežami, pretože obžaloba sa týka jeho krutého týrania. Navyše lekári hovoria o doživotných následkoch.

Na súde počas procesu vypovedali svedkovia o surových bitkách, ponižovaní aj odopieraní stravy. Martinko podľa znalcov hladoval tak, že mu to poškodilo pečeň aj pankreas. Samotný prokurátor, ktorý má prípad na starosti, hovorí o mimoriadnej surovosti. „Bolo to veľmi brutálne,“ skonštatoval prokurátor Dalibor Považan. Marek však vinu popiera a tvrdí, že chlapca týrala jeho manželka Monika. „Nebudem nič komentovať,“ uviedol stroho Marekov obhajca Stanislav Rešutík.

Hrôza: Muž po hádke vytrhol partnerke dcérku z náručia a vyhodil ju z balkóna
Veľmi tragický koniec mala hádka partnerov, ktorá sa skončila nezmyselným činom muža a smrťou malého bábätka. Informáciu priniesol portál tvnoviny.sk Čítať ďalej
30 | 10 | 2020 | Jozef Uhlárik ml.

Malého Martinka týral nielen beštiálny otec, ale aj matka!

Martinka týral nielen jeho brutálny otec Marek, ale aj mama Monika. Zdroj: FB / Monika K.


Dokazovanie tohto brutálneho činu už bolo ukončené. Sudca počas neho vypočul 35 svedkov. Rozsudok by mal padnúť začiatkom budúceho týždňa. Pre Mareka žiada prokurátor vysoký trest.  „Navrhujem mu 12 rokov a 4 mesiace,“ priznal prokurátor výšku trestu. Stav malého chlapca sa síce po operáciách zlepšil a je zverený do starostlivosti starej mamy, týranie však na ňom zanechalo trvalé následky.

„Zastupujem záujem maloletého, ktorý žije u starej mamy. Uplatnili sme náhradu škody aj bolestné, pretože tie trvalé následky tam budú,“ prezradil zástupca maloletého Peter Dlhopolček. Súdu sa však nevyhne ani chlapčekova matka Monika, ktorá ho podľa polície mala týrať tiež, a preto je obvinená aj ona. Rodičia malého Martina majú ešte ďalšie tri deti. Stará mama Jana hovorila, že tých sa otec nikdy ani len nedotkol, nikdy im neublížil. Za všetky si to teda odniesol iba malý Martinko. Zostávajúce deti manželov sú teraz umiestnené v detskom domove.

https://www.hlavnydennik.sk/2021/06/17/hroza-syn-mal-zabit-svoju-matku-%e2%80%a068-policajtom-otvoril-dvere-s-este-krvavymi-rukami/