Filipínsky prezident Duterte hrozí uväznením osôb, ktoré odmietajú očkovanie
22 | 06 | 2021 I Lukáš Leca

Filipínsky prezident Rodrigo Duterte sa hnevá kvôli nízkej miere vakcinácie v krajine. Vyhlásil, že môže uväzniť ľudí, ktorí odmietnu očkovanie proti koronavírusom, informuje portál RT.


Duterte si svoju frustráciu z váhavosti vo vzťahu k očkovaniu vybil na schôdzi vlády v pondelok neskoro večer.

"Ak sa nechcete dať zaočkovať, opustite Filipíny," uviedol podľa tlačovej agentúry PNA. "Choď do Indie, ak chcete alebo niekam do Ameriky. Ale kým ste tu a môžete prenášať vírus, mali by ste sa dať zaočkovať,“ dodal.

Prezident požiadal vládu, aby identifikovala tých, ktorí odmietajú očkovanie. "Úprimne nariadim ich zatknutie. Vyberte si - nechať sa zaočkovať alebo uväzniť?" povedal.

„Ak sa nechcete nechať očkovať, nechám vás zatknúť a potom vám vpichnem očkovaciu látku do zadku,“ ďalej poznamenal filipínsky prezident.

Pár, ktorý odovzdal zbrane štátu kvôli problémom s demonštrantmi BLM, si kúpil novú pušku AR-15
Mark a Patricia McCloskeyovci, ktorí sa minulý rok vzdal zbraní kvôli problému s demonštrantmi Black Lives Matter, si zakúpili úplne novu pušku AR-15, informuje portál RT. Čítať ďalej
21 | 06 | 2021 | Lukáš Leca


Portál Rappler uviedol, že úrady pozvali na miesta očkovania prostredníctvom textových správ 28 000 ľudí, ale iba 4 402 sa ich zúčastnilo. Primátor Isko Moreno uviedol, že sa mesto vráti k pôvodnej metóde otvorených dverí, pri ktorej sa môže každý ukázať.

Zástupkyňa ministerstva zdravotníctva Maria Rosario Vergeireová v pondelok novinárom povedala, že regionálnym a miestnym úradníkom bolo nariadené, aby posilnili hraničné kontroly proti variantu Delta, ktorý bol predtým známy ako indický variant. Ide o prenosnejší variant ako pôvodný kmeň koronavírusu.

Filipínski zdravotnícki úradníci v pondelok zaznamenali 5 249 nových prípadov a 128 úmrtí. Celkovo bolo koronavírusom infikovaných viac ako 1,36 milióna a 23 749 zomrelo.

V nadchádzajúcom teste nadzvukovej rakety by mohli zomrieť štyri slimáky a 90 mušlí, varujú USA
Americké letectvo varovalo, že nadchádzajúci test novej nadzvukovej rakety môže zabiť štyri slimáky a 90 mušlí, informuje portál RT. Čítať ďalej
21 | 06 | 2021 | Lukáš Leca