Na diaľnici popraskanej z horúčav došlo k reťazovej nehode. Zranených je 10 ľudí
20 | 06 | 2021 I Tibor Sipos

V dôsledku vysokých teplôt v sobotu popraskal povrch diaľnice D35 v Olomouci v smere na Lipník nad Bečvou. Na mieste havarovali štyri osobné autá a nákladné vozidlo, pri nehodách utrpelo desať ľudí ľahšie zranenia. Záchranári zranených ošetrili a niektorých previezli do nemocnice, vyplýva z informácií polície a hasičov. Diaľnica D35 zostane v mieste zatvorená najmenej týždeň, informuje Irozhlas.


Zatvorený je od sobotňajšieho popoludnia úsek diaľnice medzi 283. a 290. kilometrom v smere na Ostravu, kde praskol betónový povrch. Podvečer bola diaľnica v týchto miestach kvôli zvlnenému povrchu uzavretá aj v smere na Olomouc. "Diaľnica je teda v danom úseku úplne uzatvorená oboma smermi. Policajti dopravu odkláňajú,"uviedol policajný hovorca Libor Hejtman.

"V pravom jazdnom pruhu išiel kamión a pred ním bol zvlnený úsek diaľnice. Vozidlá tu zastavovali. Kamión zastavil a taktiež v ľavom jazdnom pruhu zastavili tri osobné vozidlá, ale štvrté vozidlo idúce rovnakým smerom nezastavilo a narazilo do kolóny stojacich vozidiel, čím došlo k reťazovej nehode. Zranené osoby boli prevezené do Fakultnej nemocnice v Olomouci," uviedol Hejtman.



„Nehoda“ v Suezskom prieplave bolo posledné varovanie USA pre Čínu a Rusko (Sergej Latyšev)
Komentár Sergeja Latyševa (Tsargrad.tv) Čítať ďalej
30 | 03 | 2021 | Imrich Kovačič