Čaputovú opäť riešia poslanci: Prezidentke hrozí pokuta až 173-tisíc eur!
20 | 06 | 2021 I Diana Zaťková

Hlava štátu sa pred časom vyfotila v prezidentskom paláci s Petrou Vlhovou. Pre fotografiu s jej súťažným dresom bude Čaputovú už v utorok riešiť  parlamentný výbor. Hrozí jej naozaj mastná pokuta!


Verejní funkcionári podľa zákona nemôžu svoju osobu prepožičať na propagáciu akéhokoľvek súkromníka. Teda v praxi to znamená, že politické špičky podľa platnej legislatívy by nemali k reklame ani pričuchnúť. To sa úplne nepodarilo hlave štátu Zuzane Čaputovej, píše portál eReport.
Neprípustná reklama

Prezidentku koncom marca tohto roku navštívila v paláci slovenská lyžiarka Petra Vlhová. Tá venovala hlave štátu súťažný lyžiarsky dres, na ktorom však boli vyobrazení Vlhovej sponzori.

Fotografia s dresom tak pre Čaputovú znamenala poriadne nepríjemnosti. Krátko na to totiž jeden z občanov na Čaputovej skrytú reklamu upozornil parlamentný výbor pre nezlučiteľnosť funkcií. Ten si prezidentku vzal na mušku v máji a posvietil si na nešťastný dres.

Osuský so Schutzom sa už tešia, že v Európe budú neočkovaní prichádzať o prácu
Peter Osuský pritakáva Petrovi Schutzovi. V USA sa dostal pred federálny súd prípad 117 zdravotníkov, ktorí sa odmietli dať očkovať. Sudca argumentoval, že o nútenej vakcinácii nemôže byť reč. Vraj sa mohli slobodne rozhodnúť pre očkovanie, alebo... Čítať ďalej
19 | 06 | 2021 | Petra Demková


„Prezidentka rešpektuje, že sa parlamentný výbor musí doručeným podnetom zaoberať. Je pripravená zodpovedať na všetky prípadné otázky, keď sa na ňu výbor obráti so žiadosťou o stanovisko,” uviedol jej hovorca Martin Strižinec.
Ako to dopadne sa dozvieme čoskoro

Je to už vyše mesiaca, čo sa začal hlavou štátu zaoberať výbor národnej rady. Ako sa celý prípad za ten čas vyvinul? Pýtali sme sa priamo predsedu výboru Borisa Suska zo Smeru.

„Zatiaľ to neskončilo nijak. Je to v procese riešenia. Začalo sa konanie. To sa začalo doručením podnetu v zmysle ústavného zákona. Bolo to na podnet občana. S jeho doručením sa začalo konanie," vysvetľuje Susko.

Boj o voliča sa začal: Bittó Cigániková si podala liberálneho kolegu
Zdá sa, že v parlamente sa dve liberálne strany bijú o to, ktorá je liberálnejšia. Je to znakom jediného - začal sa boj o voliča. Čítať ďalej
20 | 06 | 2021 | Diana Zaťková


Podľa predsedu si výbor v zmysle ústavného zákona vyžiadal od verejného funkcionára, teda prezidentky vyjadrenie.

"To nám prišlo. Bude sa pokračovať v konaní na najbližšom zasadnutí a bude to predmetom ďalšieho konania a diskusie na výbore. Následne sa výbor rozhodne na ďalšom zasadnutí alebo ak výbor bude chcieť dožiadať ďalšie informácie, môže to ešte prerušiť a potom bude výbor hlasovať o navrhnutom uznesení,” opísal Susko.

Čierny piatok: Po náraze do áut zahynuli na slovenských cestách dvaja motorkári
Black Friday, alebo aj čierny piatok bol včera nie v našich obchodoch, ale na slovenských cestách. Po nárazoch do osobných áut zomreli dvaja motocyklisti. O tragédiách informuje na sociálnej sieti polícia. Čítať ďalej
19 | 06 | 2021 | Jozef Uhlarik


Najbližší výbor sa bude konať budúci utorok. Ak by poslanci odklepli, že Čaputová naozaj prekročila pózovačkou s dresom zákon, hrozí jej mastná pokuta. A to až 12-násobok jej platu.

Mesačne si privyrobí 14 431,75 eura. Ak by musela zaplatiť pokutu vo výške dvanástich platov, musela by z prezidentskej peňaženky vytiahnuť 173 181 eur.

Novinár Goda: Nezaočkovaní budú menšinou. Ostanú len Kotlebovci, Blahovci a Harabinovci
„Nezaočkovaní sa postupne budú stávať menšinou a naozaj medzi nimi začnú prevládať kotlebovci, blahovci, harabinovci, rôzne zakonšpirované stratené duše. Tie korelácie začínajú byť zjavné už teraz. Menšiu zaočkovanosť majú okresy, kde mali veľa... Čítať ďalej
19 | 06 | 2021 | Petra Demková